Cehia negociază eliberarea a două femei răpite în lumea martie, în Pakistan

Guvernul de la Praga negociază eliberarea a două cehoaice răpite în Pakistan în luna martie a acestui an, a declarat miercuri preşedintele ceh Milos Zeman, relatează Reuters, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 15:00
Cehia negociază eliberarea a două femei răpite în lumea martie, în Pakistan

Antonie Chrastecka şi Hana Humpalova, ambele de 24 de ani, au fost răpite în martie în timp ce călătoreau cu microbuzul prin provincia Baluchistan din sud-vestul Pakistanului, în apropiere de graniţa cu Afganistanul, în drum spre India.

„Pot doar să spun că ele sunt în prezent undeva între Pakistan şi Afganistan şi că negociem eliberarea lor”, a declarat Milos Zeman pentru agenţia de ştiri CTK, întrebat despre acest caz, în timpul unei întâlniri cu studenţii în oraşul ceh Kolin.

Niciun anunţ oficial privind soarta lor nu a mai fost făcut după difuzarea unei înregistrări video pe un post de televiziune ceh în luna iunie, care le arata pe cele două femei cerând eliberarea pakistanezului Aafia Siddiqui.

Citeşte şi Imagini cu preşedintele ameţit la o ceremonie de stat

Pakistanezul, de profesie medic neurolog, a primit o pedeapsă de 86 de ani de închisoare din partea unui tribunal din SUA în 2010 pentru că a tras asupra unor agenţi FBI şi soldaţi în Afganistan.