Cehia ridică restricţiile cu două săptămâni mai devreme. A fost devansată data la care se vor redeschide teatrele şi cinematografele

Republica Cehă a accelerat planurile de ridicare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus și va redeschide cinematografele și teatrele din data de 11 mai, cu două săptămâni mai devreme decât obiectivul iniţial al guvernului, care intenţiona să facă acest lucru din 25 mai.

01 mai 2020, 12:54
Cehia ridică restricţiile cu două săptămâni mai devreme. A fost devansată data la care se vor redeschide teatrele şi cinematografele

Publicul care participă la proiecții de filme și spectacole de teatru va fi limitat la 100 de persoane, a anunțat joi ministrul Sănătății de la Praga, Adam Vojtěch. Acesta a anunțat, de asemenea, că evenimentele sportive și culturale pot avea loc începând cu 11 mai, publicul fiind de asemenea limitat la 100 de persoane. În schimb, marile festivaluri de muzică de peste vară au fost interzise.

Citeşte şi Saloanele de înfrumuseţare, redeschise de la 15 mai. Raed Arafat a anunţat ce condiţii se impun

Guvernul ceh a relaxat deja anumite restricții socio-economice, permiţând deschiderea magazinelor mai mici şi desfăşurarea de activităţi lucrative în anumite spaţii. Sălile de sport și bibliotecile sunt de asemenea deschise, iar serviciile religioase sunt permise, cu o limită de asistenţă de 15 persoane. Pe 11 mai, se pot deschide centrele comerciale și spațiile comerciale de peste 26.900 metri pătraţi, terasele restaurantelor, saloanele de înfrumusețare, muzeele și galeriile. Restaurantele și hotelurile se vor deschide pe 25 mai.

Până în prezent, nu vedem o tendință negativă rezultată din relaxările anterioare. Vom continua cu precauție, treptat, şi cred că suntem pe o cale bună„, a mai spus Adam Vojtěch.