Cehia şi Slovacia înăspresc restricţiile. Cehia ia în discuţie reintroducerea carantinei, Slovacia impune purtarea măştii în aer liber

Cehia şi Slovacia revin la restricţii, în contextul în care numărul infectărilor a explodat în ultima perioada. Asta în pofida faptului că aceste două ţări au avut norocul să treacă până acum printr-o formă uşoară a pandemiei şi au fost modele de urmat în lupta împotriva coronavirusului. Astfel, în timp ce autorităţile slovace înăspresc măsurile de restricţie, autorităţile din Cehia pun în discuţie reintroducerea carantinei.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 05:39
Cehia şi Slovacia înăspresc restricţiile. Cehia ia în discuţie reintroducerea carantinei, Slovacia impune purtarea măştii în aer liber

Purtarea măştii, obligatorie în aer liber, în Slovacia

Slovacia îşi intensifică măsurile de combatere a pandemiei noului coronavirus impunând obligativitatea purtării măştilor de protecţie în locurile publice începând de pe 13 octombrie, transmite dpa, citată de Agerpres.

Premierul Igor Matovic a anunţat o serie de măsuri de „frânare de urgenţă”, în condiţiile în care Slovacia înregistrează prima creştere majoră a numărului de cazuri de contaminare.

Astfel odată cu instituirea noilor măsuri restrictive, restaurantele vor avea voie doar să livreze mâncare, iar sălile de sport, piscinele şi saunele vor fi închise.

Magazinele alimentare şi farmaciile vor trebui să prioritizeze persoanele în vârstă, alocându-le anumite tronsoane orare.

Citeste si Noi restricţii în Italia, după explozia cazurilor de coronavirus. Anunţul ministrului Sănătăţii

Evenimentele majore vor fi, de asemenea, interzise, iar cele sportive profesionale vor avea loc fără spectatori.

Autorităţile slovace discută despre posibilitatea interzicerii adunărilor publice de peste şase persoane.

Slovacia, o ţară care a trecut în vară printr-o formă relativ uşoară a pandemiei, se confruntă în prezent cu o creştere a ratei de contaminare a populaţiei cu noul coronavirus.

De la declanşarea epidemiei, Slovacia a raportat aproximativ 19.850 de infectări şi 61 de decese provocate de infecţia cu noul coronavirus.

În Cehia, se ia în discuţie reintroducerea carantinei

După ce a fost model de urmat în lupta împotriva coronavirusului, Cehia se îndreaptă cu paşi repezi către o nouă carantină, scrie Mediafax. În urmă cu câteva luni, Cehia a avut măsuri de relaxare considerate un succes la nivel european. În prezent, autorităţile iau în calcul reintroducerea măsurilor restrictive, în contextul în care, pe 9 octombrie, ţara a raportat 8.618 noi infecţii raportate.

În prezent, există o serie de măsuri restrictive printre care: barurile se închid la 8 seara, iar restaurantele permit doar 4 oameni la masă. Începând de pe 12 octombrie, maximum 20 de persoane pot participa evenimentele culturale şi religioase în aer liber. De asemenea, şcolile şi facultăţile fac cursuri online.