Cei 40 de copii de la pensiunea din Haţeg s-au îmbolnăvit din cauza apei infestată cu bacteria E.coli

Cauza îmbolnăvirii de toxiinfecţie alimentară a celor peste 40 de copii în tabăra organizată la o pensiune din oraşul Haţeg a fost apa folosită în bucătăria unităţii, analizele de laborator indicând faptul că aceasta conţinea mai multe bacterii, între care şi E.coli.

04 iul. 2014, 13:02
Cei 40 de copii de la pensiunea din Haţeg s-au îmbolnăvit din cauza apei infestată cu bacteria E.coli

Testele de încărcătură microbiologică ale apei sunt necorespunzătoare şi nu corespund legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte indicatorii microbiologici de contaminare a apei. Apa este nepotabilă în unitatea respectivă, iar în acest caz a fost identificată bacteria Eschierichia coli (E.coli, n.r.)„, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că apa nepotabilă există doar în reţeaua internă de distribuţie a pensiunii, sistemul public de alimentare cu apă al oraşului fiind în parametrii normali din punct de vedere sanitar.

Peste 40 de copii, aflaţi în tabără la o pensiune din oraşul Haţeg, au avut nevoie de îngrijiri medicale miercuri şi joi după ce au mâncat la pensiunea în care erau cazaţi, fiind suspecţi de o toxiinfecţie alimentară. Nouă copii au rămas internaţi în spital până vineri, când au fost externaţi pe răspunderea părinţilor. Grupul de copii a plecat vineri spre casă, majoritatea fiind elevi din Bucureşti.

Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara au declanşat două anchete în acest caz, prima măsură fiind de suspendare temporară a activităţii din cadrul pensiunii. Vor urma şi alte sancţiuni în funcţie de rezultatele cumulate ale analizelor pentru probele ce au fost prelevate din mâncare.

CITEŞTE ŞI Zeci de copii şi doi adulţi s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la o pensiune din Haţeg