Zeci de copii şi doi adulţi s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la o pensiune din Haţeg

30 de copii şi doi adulţi au fost diagnosticaţi cu toxinfecţie alimentară după ce au mâncat la o pensiune din oraşul Haţeg. Medicii de la spitalul din localitate i-au internat pe trei dintre micuţii care prezentau o stare de sănătate mai gravă.

03 iul. 2014, 08:21
Zeci de copii şi doi adulţi s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la o pensiune din Haţeg

Copiii sunt din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi se aflau în vacanţă în Ţara Haţegului, ei fiind cazaţi la pensiunea din oraşul Haţeg, unde au şi luat masa, potrivit Agerpres.

Copiii s-au prezentat la spitalul din Haţeg cu dureri abdominale, inapetenţă, vărsături şi scaune diareice. Dintre cei 30 de copii, trei au rămas internaţi în spital, la secţia de Pediatrie„, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, dr. Cecilia Birău..

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara au luat probe de apă şi alimente pentru a stabili care au fost cauzele ce au dus la producerea acestui incident. De asemenea, au fost prelevate teste de sanitaţie, care au ca scop determinarea încărcăturii microbiologice din locurile în care a fost preparată hrana pentru copii, dar şi pentru evaluarea sanitară a personalului din cadrul pensiunii.

Ca o primă măsură, DSVSA a dispus suspendarea temporară, pentru cinci zile, a activităţii din cadrul pensiunii, interval de timp în care se va face igienizarea acesteia. Probele de alimente sunt verificate în laborator, urmând să stabilim şi alte măsuri după ce primim rezultatele analizelor„, a menţionat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, dr. Leontin Laslău.

Alte probe de laborator sunt analizate în cadrul DSP Hunedoara.

CITEŞTE ŞI: Scandal monstru la o pensiune. Au plătit o vacanţă de lux, dar s-au trezit în condiţii mizerabile