Cei care au împuşcat ursul din Sibiu vor fi traşi la răspundere. A fost făcută o plângere la Parchetul General

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) depune, miercuri, la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor responsabili de împușcarea ursului care a coborât în orașul Sibiu, a declarat, președintele fondator al Federației, fostul senator Marius Marinescu, conform agerpres.ro.

RomaniaTV.net
12 oct. 2016, 13:54
Cei care au împuşcat ursul din Sibiu vor fi traşi la răspundere. A fost făcută o plângere la Parchetul General

Cei responsabili de împuşcarea ursului care s-a plimbat miercuri dimineaţă pe străzile din Sibiu urmează să fie traşi la răspundere.

„Depunem azi plângere penală pentru că aici avem abuz în serviciu, vânătorul acela nu a avut aprobarea Agenției de Mediu, vorbim de cruzimi față de animale și de ucidere cu intenție, sancționată cu închisoare până la trei ani, dar și de folosirea ilegală a armelor și a muniției într-o localitate. În plus, purtătorul de cuvânt al Poliției a spus că ursulețul ăla nu a pus viața nimănui în pericol, dar pe de altă parte au spus că pușca cu tranchilizant nu a avut efect. Istoria s-a repetat acum fiindcă în 2011, tot la Sibiu, a scăpat din neglijența îngrijitorului un tigru, care a fost împușcat fiindcă, tot la fel, ar fi fost o singură pușcă și nu a funcționat tranchilizarea. (…) Iertați-mă, dar de atunci nu și-au cumpărat o pușcă cu tranchilizant? Mi se pare de o gravitate extraordinară”, a afirmat acesta.

Marius Marinescu a subliniat faptul că, deși instituțiile responsabile s-au autosesizat cu privire la cazul ursului împușcat în Sibiu, nu renunță la demersul său „ca să nu se mușamalizeze lucrurile”.

„Țineți cont, s-a împușcat un animal nevinovat. În mod sigur, ursulețul ăla se dusese după mâncare fiindcă, posibil, mama lui fusese omorâtă de braconieri sau de vânători și uite ce s-a întâmplat — a fost împușcat. Lucrurile astea se întâmplă fiindcă le-a fost distrus arealul. În România s-au defrișat peste un milion de hectare de pădure și în loc ca acești urși să fie relocați în altă parte, în Maramureș, Caraș-Severin, îi omoară. În urmă cu câțiva ani am luat legătura cu iubitorii de animale din mai multe țări — Slovenia, Austria, Franța, Germania, Elveția și până la Marea Mediterană — și îmi spuneau că nu mai sunt urși și că ar fi interesați să reintroducă urși în pădurile lor. Ai noștri, în loc să prindă urșii așa-ziși ‘gunoieri’ și să îi vândă în țările astea unde ar obține 20.000 — 40.000 de euro pe exemplar, ei preferă să ceară cote de derogare și să îi împuște”, a spus fostul senator.

Miercuri dimineață, polițiștii, jandarmii, pompierii și angajați de la Zoo au împânzit unul dintre principalele bulevarde ale Sibiului, în încercarea de a găsi un urs care ar fi coborât în oraș.Dacă nu s-a tranchilizat singur, ursul care s-a plimbat prin Sibiu a fost împușcat

Ursul care s-a plimbat câteva ore prin oraș, chiar și prin Piața Mare din centrul istoric, a fost împușcat pentru că tranchilizantele nu au avut efect.

Citeşte şi ALERTĂ în Sibiu. Un urs, împuşcat MORTAL după ce a fost surprins în centrul oraşului VIDEO


loading...