Cei care caută în gunoaie vor fi declaraţi hoţi în România

Publicat: Miercuri, 21 Octombrie 2015 19:22 // Actualizat: Miercuri, 21 Octombrie 2015 19:22 // Sursa: romaniatv.net

Firmele private care administrează ghenele ecologice din orașul Bistrița Năsăud se plâng de faptul că nu pot selecta gunoiul, așa cum spune legea, din cauza celor care iau materiale plastice și metalice ușoare pentru a le valorifica la centrele de reciclare.

De aceea, autoritățile din Bistrița vor să-i declare hoți pe cei care iau din gunoaie materiale reciclabile. Deși sunt amplasate în pământ, oamenii străzii reușesc să intre în ghene și să extragă deșeurile de plastic și de aluminiu, precum PET-uri sau doze de bere. Pentru ecologizarea zonei rezidențiale, Bistrița a avut un buget de peste 30 de milioane de euro, cei mai mulți banii fiind destinați ghenelor subterane, potrivit Great News.

Citeşte şi Elevă batjocorită de colege. Fetiţa a fost obligată să mănânce GUNOAIE VIDEO ŞOCANT

Bistrița nu ar fi singur oraș care se confruntă cu o astfel de problemă. Autoritățile din Baia Mare au luat decizia de a împrejmui cu gratii pubelele, iar la Ploiești, autoritățile au decis deja ca cei care scot gunoi din tomberoane să fie declarați hoți. Cu toate acestea, oamenii străzii nu s-au speriat și iau în continuare din gunoaie materialele care pot fi valorificate la centrele de colectare.

Citeşte şi Ministrul Mediului, despre taxa pe depozitarea deşeurilor: "România riscă să fie groapa de gunoi a Europei"

Țara noastră este obligată de Comisia Europeană să recicleze peste 30% din gunoiul menajer până la sfârșitul acestui an. În prezent se reciclează aproximativ 3%. Potrivit Ministerului Mediului, statele UE, inlusiv România, trebuie să atingă o rată de 50% la reciclarea deșeurilor municipale până în anul 2020.

Vecinii noștri din Uniunea Europeană, Bulgaria și Ungaria, înregistrează rezultate mult mai bune la reciclarea deseurilor municipale, cate 30% fiecare, conform datelor de la nivelul anului 2012. Pe primele locuri sunt Germania (aproximativ 70%), Austria (60%) și Belgia (55%).

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 oct 19:44
...cum spune legea, din cauza celor care iau materiale plastice și metalice ușoare pentru a le valorifica la centrele de reciclare. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
21 oct 19:34
...cum spune legea, din cauza celor care iau materiale plastice și metalice ușoare pentru a le valorifica la centrele de reciclare. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7792
RON
19 Jan
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H