Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în incendiul de la Rafinăria Petromidia, transferaţi în Germania. Fiica unuia dintre pacienţi: „Sunt în stare gravă, dar stabilă. Au arsuri pe 35% din suprafaţa corpului”

Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în incendiul de la Rafinăria Petromidia au fost transferaţi la un spital din Germania, în cursul zilei de luni, în jurul orei 11.00, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române. Starea lor este gravă, dar stabilă.

05 iul. 2021, 12:28

Cei doi bărbaţi au arsuri pe 35% din suprafaţa corpului.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a doi pacienţi care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia”, anunţă MApN.

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Transferul a fost aprobat de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si Victimă a incendiului de la Petromidia: „Eu abia merg la toaletă şi ei zic că mai am puţin şi joc fotbal”

Cei doi bărbaţi răniţi, transferaţi în Germania. Cine suportă cheltuielile

Directorul de Resurse Umane al Rompetrol a declarat, pentru România TV, că Rompetrol a suportat costurile cu spitalizarea, iar statul român a suportat cheltuielile cu transportul.

Suntem recunoscători că, în momentul de faţă, colegii noştri sunt în drum spre Germania, unde vor beneficia de servicii medicale de calitate. Mulţumim întregului echipaj medical de pe platforma Petromidia, echipelor de transport şi de prim-ajutor, medicilor de la Floreasca, medicilor care îi însoţesc în aeronavă, autoritatilor de resort şi locale. Pe toata durata tratamentului şi în perioada de recuperare suntem alători de colegii noştri şi ţinem legătura cu medicii care îi tratează şi cu familiile răniţilor.

Compania noastră a suportat costurile legate de clinică, iar autorităţile, cheltuielile cu transportul. Ambii colegi sunt stabili. Am avut solicitarea expresă a familiilor celor doi pentru efectuarea acestui transfer în străinătate”, a declarat directorul HR Rompetrol.

Citeste si Mesajul sfâsietor al soţiei tânărului mort la Petromidia: „Pedeapsa vine noaptea. Eşti nevoit să ţipi, să urli şi să plângi în şoaptă”

La rândul său, fiica unuia dintre pacienţii transferaţi în Germania a declarat, pentru România TV, că ambii pacienţi sunt în stare gravă, dar stabilă.

Sunt în stare gravă, dar stabilă, potrivit diagnosticului, au arsuri pe 35% din suprafaţa corpului. Tatăl meu este în comă indusă. I-au fost afectate căile respiratorii, el are şi probleme cu plămânii, deci el va fi afectat mult mai mult. Eu am ţinut legătura cu cei de la Petriomidia, m-au informat că urmează tot protocolul, în rest, nu am ţinut legătura cu nimeni. Lumea s-a implicat în acest caz„, a declarat fiica unuia dintre pacienţii cu arsuri grave.