Victimă a incendiului de la Petromidia: „Eu abia merg la toaletă şi ei zic că mai am puţin şi joc fotbal”

Un bărbat a murit şi cinci au fost răniţi, vineri, în urma unei explozii urmate de un incendiu la Rafinăria Petromidia.

05 iul. 2021, 06:20
Victimă a incendiului de la Petromidia: „Eu abia merg la toaletă şi ei zic că mai am puţin şi joc fotbal”

Unul dintre răniții din incendiul de la Petromidia din Năvodari, județul Constanța, a reacționat în urma comunicatului oficial oferit de compania Rompetrol, proprietarul rafinăriei, în legătură cu starea lui de sănătate. Potrivit Replica online, bărbatul de 27 de ani spune că „abia pot să merg la toaletă. O fractură de os nu se repară în patru zile. Să vă fie rușine!”.

„Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă și se recuperează rapid după intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanța estimează că în perioada următoare acesta va fi externat”, a transmis duminică, 4 iulie, compania Rompetrol, într-o actualizare a situației medicale a răniților de la Petromidia.

Răniţii din explozia de la Petromidia vor fi transferaţi în străinătate. Cei doi bărbaţi au arsuri pe 35% din suprafaţa corpului
Conform Replica, bărbatul, încadrat pe postul de operator, a transmis un mesaj prin care neagă informarea oficială. „Nu știu cine oferă aceste informații, dar sunt total eronate. Eu abia mă pot ridica din pat (cu sacrificii foarte mari și ajutor din partea asistentelor) să merg până la toaletă și ei deja oferă informații că îmi revin foarte repede și mai am puțin și joc și fotbal. O fractură de os nu se repară în 4 zile. Să vă fie rușine! Semnat tânărul de 27 de ani”, a afirmat angajatul Petromidia.

@mario_mocan

Intervenția pompierilor de la incendiul de la Petromidia ! #diasporaeuropeană #pdu #deo #petromidia #romania

♬ original sound – Mario Mocan

 Starea celor doi răniţi cu arsuri de la Rafinăria Petromidia este stabilă şi ei ar putea fi transferaţi în străinătate

KMG International a anunţat că starea celor doi răniţi cu arsuri de la Rafinăria Petromidia, internaţi în Bucureşti, este stabilă, iar ei ar putea fi transferaţi la o clinică de specialitate din Europa, primind acordul medicilor în acest sens. KMG International a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că sunt depuse toate eforturile pentru transferul celor doi răniţi în străinătate. Premierul Florin Cîţu a afirmat că, cel mai probabil, transferul acestor pacienţi ar urma să fie făcut luni. „De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a adăugat şeful Guvernului.

Rudele răniţilor în explozia de la Petromidia cer transferul acestora în străinătate. „Sper să ne ajute, ţinând cont de istoric, de ce s-a întâmplat la Colectiv”
„În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în ţară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluţie mai bună, trebuie demarată procedura. Mă bucur că în urma intervenţiei mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a scris Florin Cîţu, duminică pe Facebook.