Cei doi nou născuţi de la maternitatea din Hunedoara au murit din cauza pneumoniei

S-a aflat cauza morţii bebeluşilor de la maternitatea din Hunedoara. Micuţii aveau pneumonie. Deocamdată însă nu se ştie dacă s-au născut aşa sau au luat boala în spital. Părinţii spun că micuţii au venit pe lume sănătoşi şi că problemele au apărut după. Copiii au murit într-un interval de numai 24 de ore.

RomaniaTV.net
17 sept. 2013, 12:37
Cei doi nou născuţi de la maternitatea din Hunedoara au murit din cauza pneumoniei

Părinţii vor să meargă până în pânzele albe ca să afle de ce bebeluşii lor s-au stins atât de repede. Autorităţile au început anchete.

„Decesul celor doi nou-născuţi s-a datorat unor pneumonii acute, care s-au putut produce fie în perioada intrauterină, fie au fost contactate ulterior. Pentru a clarifica acest aspect s-au recoltat probe biologice”, a declarat medicul legist pentru România TV.

„S-a întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la moartea suspectă a acestora. Aşteptăm raportul necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii. În funcţie de acest aspect vom continua cercetările” , a precizat un poliţist.

Cei doi bebeluşi s-au născut fără probleme de sănătate. Cu toate acestea, fetiţa a murit la 6 zile după ce a venit pe lume prin cezariană. Băieţelul a trăit doar o zi.

Medicii ridică din umeri şi spun că nu ştiu din ce cauză au murit micuţii.

La rândul său, conducerea spitalului face verificări interne.