Cei mai faimoşi 11 jucători cu numărul 11, din istoria fotbalului

În anii '60, Francisco Gento a câştigat de şase ori Cupa Campionilor Europeni, cu Real Madrid, iar Arjen Robben a câştigat deja campionatul în patru ţări diferite, deşi are doar 27 de ani.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 16:23
Cei mai faimoşi 11 jucători cu numărul 11, din istoria fotbalului

Pentru presa sportivă, data de 11.11. 2011 a fost prilej de a face sondaje privitoare la diverse formule de echipă referitoare la „cel mai bun unsprezece”. Spaniolii de la Marca au aprofundat subiectul şi au alcătuit o listă a celor mai buni 11 fotbalişti din istorie, purtători ai tricoului cu numărul 11:

Felix Loustau. Este un jucător considerat legendar în Argentina, fost component al lui River Plate, în anii ’40. Era poreclit La Maquina, pentru că era o maşină de goluri. A marcat de 101 ori pentru River, în 365 de apariţii, şi de 10 ori pentru naţională, în 28 de meciuri. Loustau a câştigat de 8 ori campionatul şi de 3 ori Copa America.

Agustin Gainza. Poreclit Piru, a jucat pentru Atheltic Bilbao în anii ’40, în perioada de glorie a acestui club. A câştigat de două ori campionatul şi de 7 ori Cupa. A marcat 120 de goluri în cele 381 meciuri jucate în Primera Division.

Zoltan Czibor. A făcut partea din echipa de aur a Ungariei anilor ’50, pentru care a marcat 17 goluri, în 43 de partide. Era coleg în naţională cu legende ca Kocsis, Hidegkuti, Bozsik şi Puskas. A câştigat două titluri de campion cu Honved Budapesta, iar după revoluţia maghiară s-a transferat la FC Barcelona, cu care a câştigat două titluri în Spania.

Francisco Gento. A câştigat şase Cupe ale Campionilor Europeni cu Real Madrid, record care stă în picioare şi astăzi. A jucat opt finale ale Cupei Campionilor şi, dealtfel, în această competiţie a marcat 30 de goluri, în 89 de partide. Mai are în palmares 12 titluri de campion al Spaniei, două cupe naţionale, o Cupă Intercontinentală şi, în total, 126 de goluri în 428 de meciuri, pentru Real.

Enrique Collar. A jucat pentru Atleticom Madrid, în perioada de glorie a acestui club, anii ’60. Era aripă stânga şi a câştigat Cupa Campionilor în 1962. Mai are în palmares trei Cupe ale Spaniei şi un titlu de campion.

Carlos Lapetra. Juca pentru Real Zaragoza, în anii ’60, coleg de generaţie cu Gento and Collar. A câştigat de două ori Cupa Spaniei şi o dată Cupa Campionilor.

Mario Corso. Juca pentru Inter Milano, în anii ’60. Era poreclit Mandrake, sau Piciorul Stâng al lui Dumnezeu, datorită abilităţilor sale în execuţia loviturilor libere, dar şi a paselor pe care le dădea cu stângul. A câştigat cu nerazzurrii două Cupe ale Campionilor, două Cupe Intercontinentale şi a marcat în Serie A 78 de goluri, în 436 de meciuri.

Piet Keizer. Juca pentru Ajax, în anii ’70, când a câştigat trei Cupe ale Campionilor, şase titluri de campion al Olandei, patru Cupe ale Olandei şi o Cupă Intercontinentală, alături de celebrităţi precum Cruyff, Rep, Neeskens, Krol, Haan şi Muhren.

Roberto Rivelino. A fost coleg cu Pele în naţionala Braziliei anilor ’70. A marcat în carieră 243 de goluri, în 778 de meciuri.

Ryan Giggs. Are în palmares două Ligi ale Campionilor, 12 titluri de campion al Angliei şi patru Cupe ale Angliei. A mai câştigat de patru ori Cupa Ligii, o dată Campionatul Mondial al Cluburilor şi o Supercupă a Europei şi este încă în activitate.

Arjen Robben. Are 27 de ani şi este deja campion cu PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid şi Bayern Munchen.