Cei mai în vârstă gemeni siamezi din lume, Lari și George, au murit la 62 de ani

Cei mai în vârstă siamezi din lume au murit la vârsta de 62 de ani. Lori și George Schappell s-au născut în 1961, în Pennsylvania, cu craniile parțial fuzionate și au împărțit vasele vitale de sânge și 30% din creier.

16 apr. 2024, 15:20

Cei mai bătrâni frați gemeni siamezi, Lori și George Schappell, au murit la vârsta de 62 de ani, în Pennsylvania, SUA.

Cei doi au murit  la Spitalul Universității din Pennsylvania, potrivit unui necrolog, iar cauza decesului este necunoscută.

Gemenii, care s-au născut cu craniile parțial contopite și au împărțit 30% din creierul lor, au sfidat previziunile medicale potrivit cărora nu ar fi trăit mai mult de 30 de ani. În timp ce Lori era aptă de muncă, George folosea un scaun cu rotile pe care geamănul său îl împingea.  George a avut o carieră de succes ca și cântăreț de muzică country, în timp ce Lori și-a urmat pasiunea pentru bowlingul cu zece popice, câștigând chiar și trofee.

Citește și: Test IQ. Doare persoanele cu inteligență peste medie pot să descopere care este numărul ascuns din imagine în zece secunde

Lari și George au fost desemnați în 2022 de Guinness World Records drept cei mai în vârstă siamezi în viață

După ce au deținut titlul de cei mai bătrâni siamezi în viață din lume din 2022, cei doi au devenit și primii gemeni de același sex care s-au identificat ca fiind de genuri diferite, după ce George a recunoscut că este transsexual în 2007.

Ambii au mers la facultate, iar George și-a continuat studiile, în timp ce Lori a ales să lucreze într-o spălătorie dintr-un spital. Lori a renunțat la job în 1996, pentru ca fratele ei să-și poată îndeplini visul: o carieră în country music.

Potrivit Philadelphia Inquirer, Lori a fost la un moment dat logodită și urma să se căsătorească, însă logodnicul ei a murit într-un accident de mașină. „Când mergeam la întâlniri, George își lua la el cărți ca să citească”, a povestit la un moment dat Lori.

În interviurile anterioare, atunci când au fost întrebați despre dorința lor de a fi separați, Lori și George au răspuns în mod constant cu un nu răsunător. ” Absolut nu. Teoria mea este: de ce să reparăm ceea ce nu este stricat?”. s-a exprimat George într-un documentar din 1997.

„Dacă iubești persoana cu care ești și o respecți, îi vei oferi intimitatea și vei face compromisuri în situațiile în care ai vrea ca ea să-ți ofere ție”, a adăugat George.

Citește și: De unde provine numele fiecărei zile din săptămână şi ce înseamnă pentru tine. Legătura cu planetele şi cu cei mai puternici zei