Cei mai rapizi japonezi la aranjat pahare VIDEO

Cei mai rapizi japonezi la aranjat pahare şi-au arătat îndemânarea la o compeţiţie ce s-a desfăşurat la Tokyo. Câştigătorii concursului urmează să participe la campionatul mondial de profil, care are loc, în luna aprilie, în Germania.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 16:25
Cei mai rapizi japonezi la aranjat pahare VIDEO

Regulile concursului sunt simple. Câştigă cine aranjează cel mai repede paharele într-o piramidă. Se poate concura şi pe echipe de câte doi, dar aici lucrurile se complică, fiecare membru având voie să folosească o singură mână. Efortul a fost răsplătit de organizatori cu premii.

Concursul de aranjat pahare se adresează şi echipelor formate din părinţi şi copii. „De data asta m-am hotărât să mă înscriu la secţiunea părinte-copil. După ce am încercat o dată, mi s-a părut interesant, şi acum sunt aproape dependent”, a declarar Shuuji Hirasaki.

La competiţia de la Tokyo au participat copii de 4 ani, dar şi persoane care s-au pensionat de ani buni. „Nu particip la concurs cu un scop anume. Pur şi simplu mă ajută să previn îmbătrânirea, nu am ca obiectiv stabilirea vreunui record de timp”, a declarat Senzaburo Kunimatsu de 83 de ani.