Cei mai sănătoşi peşti cu omega3

Omega3 sunt acizi graşi esenţiali pentru creierul uman şi pentru funcţionarea propice a sistemului nervos. Mai mult, acizii graşi omega3 ajută la sănătatea inimii, scad nivelul trigliceridelor, tensiunea arterială şi previne apariţia plăcii pe arterele sangvine. Nutriţioniştii şi medicii recomandă o dietă care să conţină peşte cel puţin de două ori pe săptămână, în special peşti care să aibă omega3 în cele doua forme ale sale (DHA şi EPA).

RomaniaTV.net
06 ian. 2017, 08:17
Cei mai sănătoşi peşti cu omega3

Hering

Heringul este de multe ori conservat si servit ca aperitiv, insa il poti gati si la gratar sau la cuptor. Heringul nu contine doar omega3, ci si proteine, calciu, magneziu, potasiu, vitamin B-12 si seleniu.

Citeşte şi  Lipsa unei vitamine poate duce la cancer şi boli ale sistemului imunitar

Somon

Somonul poate fi gatit la cuptor, sotat sau il poti adauga in salate si sandwich-uri. Somonul este bogat in proteine, magneziu, potasiu, vitamina B-12 si vitamina

Macrou

Macroul este de cele mai multe ori conservat sau afumat, insa file-urile de macrou pot foarte bine sa fie preparate la cuptor sau la grill. Dincolo de omega-3, macroul mai are vitamina B-12, seleniu, magneziu, fier si potasiu, plus o multime de proteine.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO