Cei trei fraţi care s-au intoxicat cu OTRAVĂ de şoareci au fost externaţi. Vezi care este starea lor

Cei trei fraţi din comuna băcăuană Onişcani şi mama lor, care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău după ce s-au intoxicat cu o substanţă emanată de pastile folosite împotriva rozătoarelor, au fost externaţi. Starea lor este bună.

06 ian. 2014, 19:19
Cei trei fraţi care s-au intoxicat cu OTRAVĂ de şoareci au fost externaţi. Vezi care este starea lor

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău au decis să îi externeze pe cei trei fraţi, cu vârste cuprinse între trei luni şi 13 ani, şi pe mama lor, intoxicaţi în 31 decembrie cu o substanţă folosită împotriva rozătoarelor, după ce s-a reuşit eliminarea toxinei din organism, potrivit Mediafax.

Copiii şi mama lor au fost externaţi din unitatea medicală la câteva zile după ce un frate al minorilor, în vârstă de trei ani şi jumătate, a murit în urma intoxicaţiei cu aceeaşi substanţă.

Personalul medical i-a stabilizat pe cei trei copii încă de la internare, ceea ce, din păcate, nu s-a reuşit cu băieţelul care şi-a pierdut viaţa, care a ajuns în stare foarte gravă la spital. Evoluţia favorabilă a stării de sănătate a copiilor a permis externarea acestora din spital”, a declarat directorul medical al SJU Bacău, Aurelia Ţaga.

Băieţelul de trei ani şi jumătate din localitatea băcăuană Onişcani, intoxicat cu o substanţă folosită de părinţi împotriva rozătoarelor, a murit la spital, după mai multe zile în care a fost ţinut în viaţă de către medici cu ajutorul aparatelor.

Poliţia Bacău a declanşat o anchetă în acest caz, primele informaţii arătând că cei patru fraţi s-au intoxicat cu o substanţă emanată de pastilele împotriva rozătoarelor.

Din primele cercetări se pare că este vorba despre o intoxicaţie cu fosfit de aluminiu, însă aşteptăm rezultatele analizelor de laborator ale substanţei inhalată de copii. În funcţie de rezultatele finale ale anchetei, se va face încadrarea juridică a faptei şi vor fi trase la răspundere eventualele persoane vinovate„, afirma responsabilul mass-media de la Poliţia Judeţeană Bacău, Măriuca Samson.

Pastilele cu fosfit de aluminiu folosite pentru înlăturarea rozătoarelor ar fi fost aduse de tatăl copiilor de la o fermă agricolă unde acesta lucra.