TRAGEDIE la Bacău! Unul dintre copiii intoxicaţi cu otravă de şobolani a murit VIDEO

Unul dintre cei patru fraţi intoxicaţi cu otravă pentru şobolani a murit la spital. Organele băieţelul de doar trei ani au cedat după ce trupul său s-a luptat câteva zile cu substanţa extrem de toxică, informează România TV. Fraţii săi, ajunşi şi ei la spital, sunt în afara pericolului şi au fost externaţi.

04 ian. 2014, 16:11
TRAGEDIE la Bacău! Unul dintre copiii intoxicaţi cu otravă de şobolani a murit VIDEO

Cei patru fraţi, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 13 ani, din Onişcani, judeţul Bacău, au ajuns în urmă cu două zile la spital. Li s-a făcut rău în timpul nopţii, după ce s-au intoxicat cu o substanţă extrem de toxică, folosită pentru stârpirea şoarecilor.

Încă de atunci, băieţelul de 3 ani era în starea cea mai gravă. Intoxicaţia a fost atât nocivă încât organele copilului au cedat pe rând şi nu a mai putut fi salvat.

„Este un produs foarte toxic, cu letalitate foarte mare, fără antidot. Singurul tratament care s-a putut face a fost susţinerea funcţiilor vitale şi tratamentul general al intoxicaţiilor”, a declarat Aurelia Ţaga, director medical la Spitalul Judeţean Bacău.

Substanţa este una extrem de periculoasă, rata de mortalitate fiind de 60%. Din fericire, cei trei fraţi ai băieţelului au suferit forme mai uşoare şi sunt acum în afara pericolului. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.