Cei trei martori care ar putea răsturna ancheta de la Ferma Dacilor. Asul neașteptat din mâneca lui Cornel Dinicu: „Este o măsură extremă”

Cornel Dinicu își menține declarație prin care spune că o mână criminală a cauzat incendiul devastator de la Ferma Dacilor, în urma căruia opt persoane, printre care și un fiu al său, au murit.

16 ian. 2024, 19:13
Cei trei martori care ar putea răsturna ancheta de la Ferma Dacilor. Asul neașteptat din mâneca lui Cornel Dinicu: „Este o măsură extremă”
Cei trei martori care ar putea răsturna ancheta de la Ferma Dacilor. Asul neașteptat din mâneca lui Cornel Dinicu: „Este o măsură extremă

Ancheta de la Ferma Dacilor, care a curmat viața a opt persoane continuă, urmând ca anchetatorii să facă lumină și să stabilească adevărata cauză a tragediei. Între timp, Cornel Dinicu își menține poziția de nevinovat și susține că o mână criminală a cauzat focul devastator.

Citește și: Răsturnare de situație după incendiul de la Ferma Dacilor! Ce înțelegere a avut Cornel Dinicu cu procurorii care îl anchetează

Cei trei martori care ar putea răsturna ancheta de la Ferma Dacilor

Încă de la început, patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv, a lansat ipoteza unei mâini criminale. Pentru a demonstra acest lucru, Dinicu și-a schimbat avocatul, care susține că în apărarea lor ar exista trei martori. Nu se cunoaște identitatea acestora, însă ei ar urma să declare exact faptul că focul de la Ferma Dacilor a fost provocat de o persoană externă.

„Există deja dispusă expertiza. Eu nu am solicitat nimic. Vineri am trimis împuternicirea avocațială către dosarul de urmărire penală, către doamna procuror care se ocupă de dosar și de mâine începem procedurile în primă fază cu solicitarea de studiere a dosarului, urmând ca pe viitor să analizăm ce probatoriu propunem și noi mai departe.

Se consideră nevinovat. Și eu consider același lucru. Considerăm că această măsură a arestului preventiv este una extremă. Consider că s-au pripit organele judiciare, procuror și inclusiv instanța de judecată, având în vedere complexitatea dosarului de urmărire penală, a probatorului ce urmează să fie administrat.

Există trei martori, dar în acest moment, identitatea lor este confidențială, care urmează să fie audiaţi tocmai pentru a demonstra ipoteza dezvoltată de domnul Cornel Dinicu că incendiu a fost provocat de o mână criminală. Cu siguranță sunt persoane care cunosc activitatea desfășurată la fermă, dar nu le cunosc identitatea și nu pot să vă dau detalii suplimentare”, a spus Bogdan Aanei, avocatul lui Cornel Dinicu, conform Antena 3 CNN.

Ferma Dacilor aparține firmei în care Cornel Dinicu este patronul de facto, aceasta revenindu-le în acte lui Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie. Despre cei doi, procurorii au spus că sunt „administratori în fapt”.

Pe 29 decembrie 2023, Cornel Dinicu a susținut că focul a fost pus intenționat de cineva care a vrut să îi distrugă afacerea. O zi mai târziu, el a acuzat „o mână criminală”. Pe 3 ianuarie, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv, iar cei doi administratori au fost plasați în arest la domiciliu. Instanța a decis apoi prelungirea măsurii.

Opt oameni au murit la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun. Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi iubitul acesteia.

Citește și: EXCLUSIV | Documentul care dă peste cap ancheta de la Ferma Dacilor! Ce sume a virat Cornel Dinicu către furnizorul de energie electrică și când au fost făcute ultimele verificări