EXCLUSIV | Documentul care dă peste cap ancheta de la Ferma Dacilor! Ce sume a virat Cornel Dinicu către furnizorul de energie electrică și când au fost făcute ultimele verificări

Noi detalii șocante apar în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. România TV a reușit să obțină în exclusivitate documentul care demonstrează faptul că furnizorul de energie electrică era la curent cu neregulile din complexul turistic deținut de Cornel Dinicu.

12 ian. 2024, 13:48
EXCLUSIV | Documentul care dă peste cap ancheta de la Ferma Dacilor! Ce sume a virat Cornel Dinicu către furnizorul de energie electrică și când au fost făcute ultimele verificări
EXCLUSIV | Documentul care dă peste cap ancheta de la Ferma Dacilor! Ce sume a virat Cornel Dinicu către furnizorul de energie electrică și când au fost făcute ultimele verificări

Romania TV a obținut în exclusivitate informații privind una dintre facturile achitate de Cornel Dinicu pentru Ferma Dacilor. Într-un interval de 6 luni, acesta a achitat o sumă considerabilă, depășind 200.000 de lei, care reprezintă contravaloarea consumului de energie electrică. Detaliile indică faptul că reprezentanții companiei Electrica nu erau deloc străini de nivelul de consum și de modul în care Ferma Dacilor era racordată la rețea. În luna ianuarie a anului 2023, aceștia au vizitat ferma pentru a demonta un contor, confirmând astfel că erau la curent cu situația.

Citește și: Mesajul vehement transmis de un importat oficial moldovean: „A venit timpul să înceapă procesul de reîntregire a Republicii Moldova”

Aceste informații devin esențiale în contextul investigației procurorilor, care au ca ipoteză principală faptul că incendiul ar fi fost cauzat o defecțiune legată de consumul excesiv de energie electrică. Se știe că procurorii au trimis echipe de experți pentru a investiga posibila supraîncălzire a circuitului electric ca potențial factor declanșator al tragediei.

Cornel Dinicu, însă, contestă vehement această ipoteză, susținând că în complexul său exista un panou de comandă care, în cazul supraîncălzirii, oprea alimentarea cu energie electrică pe întreaga propietate. Aceasta adaugă un element de contradicție în anchetă, fiind diferențe uriașe între afirmațiile lui Dinicu și concluziile preliminare ale anchetatorilor.

Pe de altă parte, un comunicat controversat emis de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) adaugă un alt strat de contradicție în acest caz. ANRE afirmă că Cornel Dinicu ar fi fost racordat ilegal la rețeaua de energie electrică și oferă detalii despre modul în care acesta ar fi tras un cablu de 650 de metri către o pompă de apă, care, la rândul său, ar fi fost conectată la rețeaua electrică a fermei. Aceste acuzații și explicații aduc o notă de controversă și complexitate investigației în curs.

Cornel Dinicu a declarat, prin apărătorul său, în fața judecătorilor de la Ploiești, că poate adolescenții au fumat în pensiune și de acolo a pornit totul. Anchetatorii au stabilit că focul a pornit de la instalația electrică, solicitată prea mult de aparatele din Ferma Dacilor.

În fața magostraților, avocatul lui Cornel Dinicu a spus că procurorii nu iau în calcul toate variantele în ceea ce privește cauza incenciului. El a spus că anchetatorii ar trebui să se gândească și la cei patru copii care se aflau acolo în seara de Crăciun și care ar fi băut după lăsarea întunericului și ar fi putut chiar și să fumeze și să lase o țigară nesupravegheată și de la asta ar fi putut să pornească incendiul. Varianta nu a fost luată în calcul de procurori.

La începutul anchetei, Cornel Dinicu a sugerat în repetate rânduri că în spatele incendiului ar putea fi și o mână criminală. Procurorii au menționat acest lucru în referatul de arestare și au spus că nu iau în calcul această ipoteză, pentru că incendiul a pornit din interior spre exterior.Patronul de la Ferma Dacilor a fost arestat pentru 30 de zile. Apărătorul lui a depus deja o contestație, care se va judeca la Tribunalul din Ploiești, ca să decidă magistrații dacă rămân la această variantă sau nu. Totodată, cei doi administratori din acte sunt arestați la domiciliu, ambii locuind în Mizil.

Citește și: Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți schimbi numele în 2024! Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești