Cel de-al treilea ucigaş al afaceristului din Sibiu, aflat încă în libertate, a fost condamnat în 2020 în Slovenia

Tribunalul Sibiu a emis duminică mandate de arestare preventivă pe numele a trei bărbaţi suspectaţi pentru omorul afaceristului Adrian Krenier, din Sibiu. Este vorba de Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă, trei bărbați din județul Dolj.

20 nov. 2023, 09:36
Cel de-al treilea ucigaş al afaceristului din Sibiu, aflat încă în libertate, a fost condamnat în 2020 în Slovenia

Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner au fost prinşi. Ei au fost depistaţi în Irlanda de Nord şi Scoţia, iar poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea celui de-al treilea suspect.

Al treilea, Costinel Cosmin Zuleam, considerat liderul grupării și cel care a pus totul la cale, e încă pe fugă și căutat în Europa. El are antecedente infracționale și în 2020 a fost condamnat, în Slovenia, tot după un jaf, scrie cotidianul sloven Slovenske Novice.

Cosmin Costinel Zuleam, este născut în 1992 şi are domiciliul în localitatea Horezu Poienari, judeţul Dolj, potrivit Libertatea.

Bărbatul e căsătorit și tatăl unui copil și în 2020 a fost condamnat în Slovenia, unde a fost prins la trei zile după ce, împreună cu alți doi români, a furat dintr-un centru comercial telefoane mobile de 155.000 de euro.

Românii au pătruns în centrul Telekom din centrul comercial Maximus, din Murska Sobota, în noaptea de 27 ianuarie. Au fugit cu o mașină furată, dar, urmăriți de poliție, au abandanat-o cu toate cele 230 de telefoane furate în interior.

Citeşte şi: Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi

Zuleam a fost arestat trei zile mai târziu, complet întâmplător, în timpul unui control de rutină în apropiere de Ljutomer. Urma ADN din mașina în care hoții au lăsat telefoanele furate era a lui.

Procesul penal împotriva lui Costinel Cosmin Zuleam s-a încheiat rapid, pe 15 mai, într-o procedură accelerată, chiar în ședință preliminară. Pentru că urma ADN-ului l-a dat de gol, el a pledat vinovat, ceea ce a dus la o pedeapsă ceva mai ușoară, de 17 luni de închisoare. În plus, el a primit interdicția de a intra trei ani în Slovenia, după ispășirea pedepsei.

„Am făcut o greșeală pe care o regret. Aș vrea să mă întorc cât mai curând în patria mea, unde mă așteaptă soția și copilul de trei ani”, a spus Zuleam judecătoarei, atunci când i-a cerut acesteia o pedeapsă mai blândă. El nu a dezvăluit nici anchetatorilor și nici la tribunal identitățile celor doi complici ai săi.

Citeşte şi: Poştaş din București, trimis în judecată după ce a furat peste 140.000 de lei din banii de pensii. Peste 90.000 i-a jucat la păcănele