Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi

Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi. Ei au fost depistaţi în Irlanda de Nord şi Scoţia, iar poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea celui de-al treilea suspect.

19 nov. 2023, 19:22
Doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi

Poţiţia Română anunţă, duminică, prinderea a doi dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner. Este vorba despre Minae Cristian Marian, care a fost depistat în Irlanda de Nord, si de Ghiţă Laurenţiu, care ajunsese până în Scoţia.

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile române şi cele din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiţi în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv în Scoţia şi Irlanda de Nord”, anunţă Poliţia Română.

Adrian Kreiner

Sursa citată a precizat că cei doi au fost depistaţi de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

În cauză, poliţiştii au informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu privire la localizarea şi depistarea celor doi, care a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi devansarea termenului stabilit iniţial, astfel că, pe numele bărbaţilor au fost emise mandate de arestare preventivă şi, respectiv, mandate internaţionale de arestare. Ulterior, autorităţile române au transmis autorităţilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord mandatele internaţionale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora”, a mai precizat sursa citată.

Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru depistarea celui de-al treilea bărbat, bănuit în cauză.

Judecătorii stabiliseră pentru 22 noiembrie termenul de judecată în cazul mandatelor de arestare preventivă în lipsă, pentru a fi îndeplinită procedura de citare a inculpaţilor.

În noaptea de sâmbătă spre duminică însă s-a judecat cauza, fiind emise mandate de arestare.