Cel mai amplu atac din ultimii 4 ani asupra ţintelor Hamas din Gaza

Israelul a întreprins cel mai amplu atac asupra ţintelor Hamas din Gaza de la Operaţiunea Protective Edge din 2014 şi va spori forţa acestor acţiuni cât este nevoie, a spus prim-ministrul Benjamin Netanyahu, informează BBC.

RomaniaTV.net
15 iul. 2018, 10:02
Cel mai amplu atac din ultimii 4 ani asupra ţintelor Hamas din Gaza

Raidurile au fost răspuns la rachetele trimise în Israel, a mai spus prim-ministrul israelian. Organizaţia Hamas a spus că armistiţiul a fost stabilit, însă au fost raportate noi schimburi de focuri.  Oficiali palestinieni au transmis că doi oameni au fost ucişi şi 12 răniţi în atacul aerian de sâmbătă asupra oraşului Gaza.

De cealaltă parte, autorităţile israeliene spun că trei israelieni au fost răniţi de una dintre cele peste 90 de rachete lansate asupra ţării.

Reprezentanţi ai armatei israeliane au comunicat faptul că au fost lovite dispozitive folosite de Hamas, care domină Gaza, inclusiv cartierul general al unui batalion din Beit Lahia, câmp de antrenament localizat în nordul Fâşiei Gaza, lansatoare de rachete şi depozite.

Citeşte şi BOMBARDAMENTE INTENSE: Cel puţin 28 de persoane au fost ucise în urma unui atac aerian

„Într-o consultare cu ministerul Apărării, am decis să acţionăm puternic împotriva terorismului Hamas”, a spus Netanyahu într-o înregistrare video. „Armata a lovit Hamas cu cel mai amplu atac de la Operaţiunea Protective Edge şi vom spori forţa atacurilor noastre cât este necesar”.

Oficialii palestinieni au declarat că încetarea focului a fost hotărâtă mulţumită „eforturilor egiptene şi internaţionale”. Israelul nu a comentat această afirmaţie.

Atacurile vin ca urmare a escaladării violenţelor în regiune, în ultimele luni. Israelul şi Egiptul susţin că blocada este o măsură de securitate necesară împotriva militanţilor.

Oficialii din Gaza spun că peste 130 de palestinieni au fost ucişi şi 15.000 răniţi de forţele armate israeliene în timpul protestelor.