Cel mai bătrân om din lume a rămas acum şi SINGURUL BĂRBAT născut în secolul al XIX-lea

Jiroemon Kimura, un japonez de 116 ani a dobândit titlul după moartea, joi, a lui James Emmanuel ''Doc'' Sisnett, din Barbados, la vârsta de 113 de ani şi 90 de zile.

RomaniaTV.net
27 mai 2013, 17:35
Cel mai bătrân om din lume a rămas acum şi SINGURUL BĂRBAT născut în secolul al XIX-lea

Supercentenarul Jiroemon Kimura s-a născut în data de 19 aprilie 1897. Are 116 ani şi este nu numai singurul bărbat în viaţă care s-a născut în secolul al XIX-lea, ci şi cel mai bătrân om din lume, după moartea celei care deţinuse acest titlu, o americancă născută în Italia, în 1897, care a murit în decembrie 2012, scrie smh.com.au.

Potrivit Grupului de Cercetări în Gerontologie, o organizaţie internaţională ce studiază longevitatea, mai există 21 de femei care s-au născut tot în secolul al XIX-lea, dar care încă nu se pot lăuda cu titlul de „cel mai bătrân om din lume” pe care îl deţine Kimura.

Supercentenarii sunt consideraţi oamenii care au depăşit vârsta de 110 ani. Se crede că ar fi, la ora actuală, 200 sau 300 de supercentenari, dar numai 60 dintre ei au fost „autentificaţi” pînă acum după date reale, cum ar fi certificate care atestă data naşterii sau alte documente doveditoare de acest gen.

Citeşte şi: Controversă între cei mai bătrâni oameni din lume: O chinezoaică pretinde că are 127 de ani

Kimura a trăit sub patru împăraţi şi 61 de prim-miniştri, de la Matsukata Masayoshi la Shinzo Abe. A ieşit la pensie la 65 de ani, după ce lucrase 45 de ani la Poştă. În familia lui de patru generaţii s-au născut cinci copii, 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi.