Cel mai bătrân om din lume: Un japonez în vârstă de 115 ani

Cea mai bătrână persoană din lume este un japonez de 115 ani. El a fost desemnat cel mai longeviv, după ce deţinătoarea recordului, o americancă, a murit într-un azil din statul Iowa.

18 dec. 2012, 06:36
Cel mai bătrân om din lume: Un japonez în vârstă de 115 ani

Născut pe 19 aprilie 1897, japonezul este cu doar 15 zile mai tânăr decât bătrâna care a fost, timp de două săptămâni, cea mai în vârstă persoană de pe Pământ. Bătrânul trăieşte alături de familia sa în Kyoto. De ziua lui, a încercat să explice secretul traiului îndelungat.

„Nu ştiu exact…Poate totul se datorează soarelui de deasupra mea. Tot timpul mă uit la cer„, a declarat Jiroemon Kimura.

Japonezul nu a renunţat niciodată să înveţe lucruri noi. La începutul anului a învăţat primele lui cuvinte în limba engleză.

Cel mai bătrân om din lume are cinci copii, 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi.

Femeia care a fost până luni cea mai în vârstă persoană din lume a murit la doar două săptămâni după ce a primit acest titlu. Ea s-a născut în Italia, în 1897, şi s-a mutat în Statele Unite în 1920. Recordurile de vârstă sunt omologate de Grupul de Cercetări Gerontologice, o organizaţie internaţională care se ocupă cu studierea longevităţii.