Cel mai bogat om din India, Ambani, trăiește într-o casă cu 27 de etaje. Locuința are o cameră cu zăpadă și 600 de angajați

În cea mai săracă zonă din India se găsește o clădire cu 27 de etaje, în care locuiește familia lui Mukesh Ambani, cel mai bogat om din țara asiatică.

21 nov. 2022, 14:19
Cel mai bogat om din India, Ambani, trăiește într-o casă cu 27 de etaje. Locuința are o cameră cu zăpadă și 600 de angajați

Clădirea de 27 de etaje este lucuința celui mai bogat om din India, care trăiește aici alături de cei cinci membri ai familiei sale. Megaconacul este amplasat în una dintre cele mai sărace zone. Casa este considerată o capodoperă arhitecturală și este estimată la două miliarde de dolari și are o înălțime de aproximativ 170 de metri, aproape de două ori mai mare decât Big Ben, potrivit adevarul.ro.

Locuința din Mumbai este numită Antilia, după o insulă mitică din Atlantic, și este mai presus decât orice casă de miliardar din întreaga lume, chiar și decât Palatul Buckingham. Conacul are o suprafață de peste 37.000 de metri pătrați și are șase etaje subterane care servesc drept parcare, având o capacitate de 170 de mașini, trei heliporturi. Pentru administrarea acesteia au fost angajate 600 de persoane.

Construcția a început în 2006 și a fost finalizată în 2010, iar abia în 2012 familia Ambani s-a mutat aici, dimn cauza filosofiei hinduse Vastu shastra care orientează aliniamente în arhitectură pentru a genera armonie spirituală într-o casă.

Citește și: Ce a descoperit Iulia Vântur în cei 10 ani de când locuiește în India: „A trebuit să mă reinventez!”

Casa a fost proiectată de două firme din SUA și are motive fericite precum lotusul și soarele în aproape fiecare încăpere. Grădina cuprinde un întreg etaj  și separă sala de întâlniri corporative și nivelurile de parcare de spațiul rezidențial de deasupra.

Blocul are mai multe grădini verticale care acționează asemeni unei benzi verzi care se țese înăuntru și afară. Nu numai că este un element de design interesant, dar oferă edificiului și foarte multă umbră.

„Este o casă modernă cu o inimă indiană. Ne-am făcut casa chiar în vârf pentru că ne doream lumina soarelui… deci este o casă înălțată deasupra unei grădini”, a declarat Nita Ambani.

În interiorul locuinței există și o cameră cu zăpadă, pentru a învinge umiditatea din Mumbai. Aici se mai găsește și un salon cu înghețată, unde se poate servi un cornet de înghețată de ciocolată proaspăt făcută într-o cameră din pereții căreia ies fulgi de zăpadă artificiali.

Antilia mai era și un săa și un centru de yoga, situate la nivelul dedicat sănătății și wellness. Acest etaj include piscine, săli de masaj, o pistă de alergare și o sală de sport.

Citește și: Lovitură grea pentru Putin! China și India îi cer Rusiei să negocieze încheierea războiului din Ucraina