Cel mai bolnav pacient cu coronavirus din lume respiră în sfârşit fără oxigen, după aproape doi ani. A stat 5 săptămâni în comă, iar medicii au fost la un pas să-l deconecteze de la aparate

Un britanic în vârstă de 40 de ani, tată a doi copii, a fost în comă indusă timp de cinci săptămâni, şi a supraviețuit insuficienței pulmonare cauzate de Covid, de două ori.

25 ian. 2022, 11:56

Londonezul Andrew Watts, cunoscut și drept „cel mai bolnav pacient cu coronavirus care a existat vreodată”, a încetat în cele din urmă să mai folosească oxigen, pentru prima oară de când s-a infectat cu Covid-19, în 2020. Watts s-a îmbolnăvit în urmă cu doi ani și a simțit primele simptome de Crăciun, când a fost diagnosticat cu pneumonie și a fost internat în spital. A petrecut opt ​​luni în secția de terapie intensivă, unde a fost şi în comă, și două luni sub observație, ceea ce i-a atras „titlul” de „cel mai bolnav pacient cu Covid-19”, scrie metro.co.uk.

Tatăl a doi copii, acesta a fost în comă indusă timp de cinci săptămâni, a supraviețuit de două ori unei insuficiențe pulmonare și, la un moment dat, spitalul i-a consultat soția cu privire la oprirea aparatelor care îl țineau în viață.

Andrew, care era șofer de taxi, nu era vaccinat la momentul infectării cu Covid-19, deoarece vaccinurile erau încă în fazele incipiente la acea vreme, dar acum a primit deja trei doze. El a făcut apel la concetățenii săi să facă distincția între dezinformare și informațiile reale și să se vaccineze.

Citeşte şi Tratamentul pe zi al unui bolnav covid internat la ATI. Mesajul medicilor pentru nevaccinaţi: „Un singur vaccin te poate proteja de toate astea”

După ce a părăsit spitalul, Andrew a învățat să meargă și să vorbească din nou, în ultimele luni. Cum în spital a folosit o sondă de traheostomie, acum i-a rămas o gaură în gât, care încă nu s-a vindecat, ceea ce îi provoacă probleme atunci când face duș.

Totuși, el își revine încet, dar sigur, cu ajutorul soției și fiilor săi, Jack (6 ani) și Joshua (3 ani). „În urmă cu doar o săptămână și jumătate, pentru prima dată de la ieşirea din spital, am încetat să-mi mai folosesc canula nazală. Am folosit-o timp de nouă ore în fiecare noapte, pentru a-mi ajuta plămânii să revină la normal”, a spus Andrew. „Lunea trecută am reușit să-mi iau fiul de la școală luni trecută, totuși, plimbările mele pot dura maxim 15 minute, înainte să înceapă să-mi ardă plămânii„, a mai declarat el.

Citeşte şi Bărbat arestat preventiv, închis intenţionat într-o celulă cu un bolnav COVID