Cel mai bun anotimp pentru închiriat o locuinţă este vara. Cât ieftineşte chiria plecarea studenţilor

Chiriile la apartamentele din Capitală, în această perioadă, sunt mai mici cu 5-10% faţă de lunile trecute, pentru că studenţii au terminat şcoala şi cei mai mulţi se întorc în localităţile natale. În această perioadă piaţa chiriei se confruntă cu o ofertă generoasă şi o cerere în scădere.

15 iul. 2014, 08:25
Cel mai bun anotimp pentru închiriat o locuinţă este vara. Cât ieftineşte chiria plecarea studenţilor

Cei care vor să îşi închirieze apartament ar fi bine să o facă vara, pentru că acum este momentul în care proprietarii sunt mai flexibili, întrucât studenţii care locuiesc cu chirie se întorc în localităţile din care au venit.

Citeşte şi Apartamentele au coborât şi la 650 de euro metrul pătrat în Bucureşti. Vezi cele mai convenabile oferte

„Faptul că o mare parte dintre studenţii din Capitală şi marile oraşe sunt plecaţi în vacanţă pune o presiune importantă asupra ofertei şi-i face pe proprietari mai flexibili în negociere. În această perioadă preţul chiriei poate fi mai mic cu 5-10%, comparativ cu luna trecută”, a spus pentru RomaniaTV.net Daniel Crainic, marketing manager la imobiliare.ro.

Luna aceasta, atât cât a mai rămas din ea, şi luna viitoare chiriile mai pot fi negociate, întrucât din luna septembrie studenţii încep să îşi caute din nou gazdă, iar preţurile vor creşte. „Preţurile chiriei nu vor creşte din septembrie, putem spune că vor reveni la nivelul de dinainte de venirea vacanţei”, a precizat Daniel Crainic.

Citeşte şi O cunoscută prezentatoare TV face DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: „Am locuit la Muzeul Satului”

Unde este rost de negociere mai mare

Cele mai substanţiale negocieri pot fi obţinute în cartierele unde oferta de închiriere este una generoasă. „Cea mai mare reducere, 10% din preţul chiriei, poate fi obţinut în cartiere gen Drumul Taberei, Dristor, Militari, Berceni, dar şi în Unirii, unde oferta la chirie este una generoasă”, a mai spus Daniel Crainic.

Preţuri la chiriile din Bucureşti

În cel mai căutat dintre cartierele Capitalei, Drumul Taberei, chiriile la garsoniere pornesc de la 80 de euro pe lună. Pentru o asemenea sumă poate fi închiriată o locuinţă de 16 metri pătraţi, confort 1, situată la etajul 2 al blocului, potrivit imobiliare.ro

La două camere, chiriile încep de la 200 de euro pe lună. Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro.

În Militari, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 80 de euro pe lună, potrivit imobiliare.ro. Apartamentele de două camere se închiriază pentru minim 210 de euro, în timp ce la trei camere chiria minimă percepută este de 250 de euro pe lună.

Cei care doresc să închirieze un apartament în Dristor plătesc de la 182 de euro pentru garsoniere, 250 de euro pentru două camere şi minim 300 de euro pentru chiria la trei camere.