Cel mai bun câine din Belgia folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus, antrenat în România

Chaos este cel mai bun patruped din Belgia folosit de autorităţi pentru identificarea persoanelor infectate cu COVID. Câinele a fost antrenat în primele luni de viaţă la Sibiu, apoi a ajuns la Poliţia Federală din Belgia. Câinele din rasa Malinois a avut de trecut probe dificile pentru a a fi admis, dar le-a făcut faţă cu succes.

15 mart. 2021, 10:23
Cel mai bun câine din Belgia folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus, antrenat în România
Câine folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus. Sursa FOTO: captură Observator

Câine folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus. Chaos a avut concurenţă serioasă. A avut nu mai puţin de cinci contracandidaţi, cu care au trecut prin probe de foc în cadrul unui program derulat de Poliţia Federală Belgiană, în colaborare cu două universităţi din Belgia.

Câine folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus, antrenat în România

Bart Meeus, din cadrul Poliţiei Federale din Belgia, nu are decât cuvinte de laudă la adresa patrupedului cu origini româneşti.

Suntem foarte bucuroşi să avem acest câine. Este foarte, foarte bun în munca lui şi acum a trecut evaluarea pentru depistarea COVID-19, cu rezultate foarte bune. Sunt bucuros să lucrez cu acest câine„, psune Meeus, potrivit observatornews.ro.

Câine folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus

La rândul său, Victoria Hadăr, reprezentul Şcolii de Dresaj Sibiu, spune că belgienii sunt foarte exigenţi şi că un câine care nu le satisface aceste exigenţe este imediat trimis acasă.

Belgienii sunt extrem de exigenţi. Ţin căţelul pe o perioadă de o lună, timp în care toate probele trebuie să fie la excelent trecute. În caz contrar, căţelul îţi vine înapoi acasă„, precizează Hadăr.

Citeste si Ce pedeapsă a primit o femeie care a aruncat patru pui de câine ciobănesc într-un sac

Şcoala de dresaj de la Sibiu a mai trimis peste hotare alţi şapte câini din aceeaşi rasă. Patrupedele au ajuns să lucreze în structurile de Poliţie din Anglia şi Austria.

Rasa Malinois cuprinde ciobăneştii belgieni

Este una din cele patru rase canine dezvoltate în Belgia și cunoscute sub numele generic de Ciobănești Belgieni. Câinele de rasă Malinois este de talie medie spre mare, are un corp suplu, o masă musculară bine conturată, bine proporționat. Capul este plat, fiind paralel cu planul botului. Ochii sunt migdalați, în diferite nuanțe de căprui, cu privirea concentrată. Urechile sunt mari, de formă triunghiulară. Nasul, buzele și urechile sunt de culoare neagră. Coada este lungă și stufoasă, purtată de obicei răsucită. Blana are firul scurt, este deasă și cu un strat inferior dens, bun izolator. Părul din jurul gâtului este ceva mai lung, formând un guler. Colorit specific: cafeniu-roșcat/mahon, unele nuanțe mai deschise mergând spre auriu bogat sunt admise, ca și pete mici de culoare albă pe piept și picioare. Botul, urechile sunt de culoare neagră, potrivit descrierii de pe wikipedia

Câine folosit pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus

Malinois dă dovadă de inteligență și agerime în tot ceea ce face și demonstrează un caracter protector instinctiv. Un paznic foarte eficient și atent, acest câine poate etala uneori atitudini agresive, mai ales dacă îi este ignorată prezența sau este provocat. Anticipează foarte bine situațiile de risc și sunt protectori înnăscuți. Nu sunt prea toleranți cu alte animale de casă, au nevoie de socializare precoce.

Citeste si Câine rău, la Casa Albă. Ciobaneştii lui Joe Biden au muşcat un agent de securitate şi au fost daţi afară din reşedinţa preşedintelui SUA

Câinii din rasa malinois belgian sunt antrenaţi să caute persoane dispărute sau să găsească explozibili, droguri ori alte substanţe periculoase. Acum, ei sunt folosiţi în mai multe ţări din lume pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19.