Ce pedeapsă a primit o femeie care a aruncat patru pui de câine ciobănesc într-un sac

Polițiștii din Suceava au întocmit dosar penal pe numele unei femei din Dărmăneşti, care a abandonat patru pui de câine ciobănesc într-un sac, la poarta unei asociaţii pentru protecția animalelor.

09 mart. 2021, 17:05
Ce pedeapsă a primit o femeie care a aruncat patru pui de câine ciobănesc într-un sac
O femeie a abandonat patru pui de ciobănesc într-un sac. FOTO: Facebook Asociaţia Casa lui Patrocle

O femeie care a aruncat patru pui de câine ciobănesc s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii au identificat-o cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere instalate la Asociația „Casa lui Patrocle”. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a declarat că o căţea din apropierea domiciliului ei a fătat patru pui, pe care a decis să-i ducă la o asociaţie pentru protecţia animalelor. Aceasta a pus puii într-un sac de rafie, pe care l-a abandonat în curtea asociaţiei. Din cauza hipotermiei ori a impactului cu solul, unul dintre cei patru pui a murit, informează Monitorul de Suceava.

Ce pedeapsă a primit o femeie care a aruncat patru pui de câine ciobănesc într-un sac

Femeia s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de „rănirea sau schingiuirea animalelor”. Inițial, aceasta a primit avertisment, însă cei de la asociație au reacționat printr-un mesaj dur postat pe Facebook. În respectiva postare, reprezentanţii asociaţiei se arătau indignaţi de faptul că, deşi au pus la dispoziţia oamenilor legii toate informaţiile şi dovezile, aceştia nu s-au sinchisit să-i aplice femeii o pedeapsă mai dură, încurajând, astfel, abandonul animalelor. Ulterior, cercetările au fost continuate, iar femeia s-a ales cu dosar penal.

Citeste si IMPRESIONANT. Un câine a reuşit să supravieţuiască după ce stăpânii i-au administrat injecţia letală şi l-au îngropat

Abandon executat fix în ograda noastră! Și exact sub camerele de supraveghere! Au avut înregistrarea, ba le-am sugerat și cine este autoarea, le-am explicat chiar și unde anume se încadrează fapta din punct de vedere legal! Le-am ușurat munca! Pe românește, le-am făcut ”neoficial” noi ancheta! Ca să aflăm cu stupoare că tot ceea ce-au făcut este să aplice un avertisment, atât. Nici măcar o amendă minimă – așa măcar de bun simț. Și din respect pentru munca noastră! De parcă ar fi plătit amenda din buzunarele lor!

Faptul că s-a aplicat un avertisment în fața unei infracțiuni și a unei fapte penale – este un mod exemplar de a încuraja abandonul. Moment în care ne plângem că toata țărișoara asta este plină de pui și de câini abandonați. 99% dintre abandonurile din România nu se pot proba, nici pedepsi. Iar acum, când am avut toate argumentele servite pe tavă, ne-am luat un ignore elegant”, au scris pe Facebook reprezentanţii asociaţiei.

Citeste si Descoperire ȘOCANTĂ lângă Timișoara. Un bărbat a găsit cadavrul unui bebeluș abandonat pe un câmp