Cel mai bun mod de a rezolva problemele în relaţia de cuplu

Comunicarea este, fără doar şi poate, cea mai bună metodă de a atenua tensiunile în relaţia de cuplu, însă nu este chiar atât de uşor să spui ce ai pe suflet fără să omiţi unele lucruri de teamă că-l răneşti pe celălalt.

RomaniaTV.net
25 mai 2013, 06:25
Cel mai bun mod de a rezolva problemele în relaţia de cuplu

Melissa Melms, editor pe relaţii şi sex la ediţia americană a revistei „Glamour”, a constatat că multe dintre împăcările reuşite în relaţie au pornit de la e-mailuri trimise de parteneri unul altuia. Odată problema expusă în scris, întrevederea şi discutarea problemelor faţă în faţă s-a dovedit a fi mult mai uşoară. În opinia ei, mesajele scrise cu ceea ce ne framântă în relatia de cuplu este metodă de comunicare şi împăcare cea mai apropiată de perfecţiune.

Pe de altă parte, în opinia Christinei Steinorth, psihoterapeut şi autor al cărţii „Cue Cards for Life: Thoughtful Tips for Better Relationships”, cea mai bună metodă de a revolva divergentele din relaţie este „să comunici cu partenerul despre ceea ce te frământă faţă în faţă, cu cărţile pe faţă” din două motive:

1. Este imposibil să vezi expresiile feţei şi limbajul trupului partenerului în momentul în care ia la cunoştinţă framântările tale. Printr-un e-mail, nu vei şti, de fapt, cum a primit iubitul său iubita oful tău. Totodată, se poate să nu aibă timp să se concetreze asupra mesajului tău scris. Poate este la serviciu, poate este într-o sedinţă de muncă şi citeşte e-mailul pe telefon, devenind astfel încapabil să continue sedinţa, poate pur şi simplu nu îl vede şi întârzie să iti raspunda. De altfel, un răspuns întârziat sau unul laconic, din lipsa de timp, poate fi ofensator persoanei care l-a trimis şi poate chiar înrăutăţii lucrurile.

2. Se poate că partenerul care a primit şi citit e-mailul să considere ca simpla expunere în scris este suficientă pentru rezolvarea problemelor. Motiv pentru care nici nu o să mai discute despre frământarile tale.

CONTINUAREA PE Lyla.ro.