Cel mai bun oraș de trai din România pentru pensionari. Pot trăi decent cu puțin peste 700 de euro pe lună

Pentru unii pensionari, Timișoara a devenit noua Florida. Specialiștii străini în turism recomandă orașul din România celor care vor să se retragă la pensie într-un loc liniștit, ieftin și încărcat de istorie, dar și modernism.

22 feb. 2024, 10:08
Cel mai bun oraș de trai din România pentru pensionari. Pot trăi decent cu puțin peste 700 de euro pe lună
Cel mai bun oraș de trai din România pentru pensionari. Pot trăi decent cu puțin peste 700 de euro pe lună

Timişoara este noua Florida pentru cetățenii străini care decid să se retragă într-un loc liniștit pentru anii de pensie. Seniorii se pot muta în oraşul florilor, unde se poate trăi cu 700 de euro pe lună.

Citește și: Se caută sute de muncitori pentru autostradă. Salariile ajung la 4.500 de lei, dar doar pensionarii sunt interesați

Cel mai bun oraș de trai din România pentru pensionari

Un apartament pentru două persoane situat într-o clădire istorică din piața Maria are un preț foarte accesibil și este și foarte aproape de centrul orașului.

„Faptul că e clădire istorică îi atrage și pe pensionari și le place genul asta de apartament, pentru că le dă un aer tânăr, că să se simtă că la prima tinerețe”, spune Bogdan Holocan, manager agenție imobiliară, potrivit observatornews.ro

Timişoara se află pe locul cinci în topul orașelor în care poți trăi ieftin ca pensionar, studiu tip sondaj realizat de The Travel. Potrivit calculelor specialiştilor străini, 720 de euro pe lună este o sumă suficientă pentru un trai decent, bani care acoperă costurile mâncării, dar care sunt suficienți și pentru diverse activități culturale. Localnicii spun, însă, că suma este cam mică, totuși.

„Sunt pentru prima dată în Timişoara, deci nu ştiu foarte multe detalii despre oraş, dar din câte am vazut astăzi este foarte frumos şi oamenii atât de buni. Când văd preţurile sunt aproape similare cu cele din Coreea de Sud”, spune Kim Yung-Uk, turism în România.

Pe primul loc, în clasamentul făcut de publicaţia de călătorii este oraşul El Jadida, din Maroc. Aici poţi să trăieşti cu 460 de euro pe lună.

Citește și: Vești bune pentru pensionari! Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de seniorii României