Se caută sute de muncitori pentru autostradă. Salariile ajung la 4.500 de lei, dar doar pensionarii sunt interesați

Executantul autostrăzii Pitești-Sibiu caută aproximativ 2.000 de muncitori din satele de pe traseul lucrărilor. Deși nu este public, cei care au fost la interviuri spun că acesta ar ajunge, pentru un muncitor necalificat, la 4.500 de lei.

07 feb. 2024, 17:40
Se caută sute de muncitori pentru autostradă. Salariile ajung la 4.500 de lei, dar doar pensionarii sunt interesați

Din păcate, cei 2.000 de muncitori sunt greu de găsit. Dar tinerii fie s-au mutat la oraș, fie au plecat la muncă în străinătate. La interviurile de angajare s-au prezentat până acum doar localnici care au depășit 50, chiar 60 de ani.

Minim 2.000-3.000 de muncitori, operatori și ingineri vor activa în cadrul acestui contract”, a declarat managerul de proiect, Adrian Boboc, potrivit Știrile ProTV.

Se caută sute de muncitori pentru autostrada Pitești-Sibiu

Primarul din comuna Cepari, Cristian Alexei Ciobanu, spune că Primăria a publicat anunț de angajare și doar 20 de oameni s-au arătat interesați că instituția pe care o conduce a publicat un anunț și au venit aproximativ 20 de oameni interesați să lucreze, toți având vârste de peste 50 de ani.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că nu-i interesează faptul că lipsește forța de muncă și că responsabilitatea pentru acest lucru aparține în întregime executantului.

În momentul în care au venit la licitație, ca și constructori profesioniști, au spus că au și forță de muncă și utilaje. Nu poți să semnezi un contract de aproape un milion de euro și să spui că tu nu ai forță de muncă. Nu ne interesează!”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Citeste si Pizzarotti-Retter, mobilizare în forță pe Autostrada Moldovei: aproape 400 de drumari lucrează pe Lotul 1 Ploiești-Mizil. Se folosesc și tunuri de căldură pentru structuri

Doar cei trecuți de prima tinerețe vor să se angajeze. Cei tineri nu discută dacă salariul nu ajunge la 6.000 de lei

Într-o altă comună, Perișani (Vâlcea) mai trăiesc 2.300 de localnici. De angajat doar pensionarii vor să se mai angajeze. Tinerii ridică pretenții mari și cer salarii la nivelul celor din Europa. Nu stau la discuții dacă aud că se oferă salarii mai mici de 6.000-7.000 de lei.

Ion Brădeanu are 70 de ani și ar vrea să se angajeze fie ca paznic, fie pe motovibrator. Nu ridică pretenții financiare. Are pensie, dar spune că un bănuț în plus nu-i strică.

M-ar tenta și paznic și pe motovibrator. Eu mă mulțumesc cu mai puțin, am și o mică pensioară”, spune nea Ion pentru sursa citată.

Citeste si Lotul de autostradă unde s-au reluat lucrările, la -10 grade: ”Se va circula pe acest lot până la finalul anului”