Cel mai bun tânăr pianist din lume, un băiat orfan din România. Copilul are o poveste cutremurătoare

Un băieţel din Petroşani este cel mai bun tânăr pianist din lume. La 12 ani, Fabiani Pârcsina a câştigat marele premiu la Concursul Internaţional de Pian ”Cote d`Azur”, organizat la Nisa. Iar acesta este doar ultima dintr-un lung şir de realizări. Băiatul are însă o poveste extrem de tristă: nu și-a cunoscut tatăl, iar în urmă cu an, a rămas orfan de mamă în urma unui tragic accident.

RomaniaTV.net
25 nov. 2015, 11:00
Cel mai bun tânăr pianist din lume, un băiat orfan din România. Copilul are o poveste cutremurătoare

Fabiani i-a lăsat cu gura căscată pe juraţii prestigiosului festival de la Nisa cu talentul și sensibilitatea sa. Băiatul a reuşit să ducă România pe prima treaptă a podiumului şi nu e prima oară când face acest lucru, deşi are doar 12 ani. Fabiani a cântat cu gândul la mama lui, care a murit în urma unui tragic accident de circulaţie, chiar anul trecut, în Joia Patimilor. Femeia a murit călcată pe trecerea de pietoni de un şofer teribilist.

La nicio lună după tragedie, băiatul a câștigat locul I și premiul Uniunii Compozitorilor la un concurs internaţional de interpretare. Ca de fiecare dată, Fabiani i-a dedicat premiul mamei sale, Fabiola, care l-a îndrumat spre muzică.

„Dedic acest premiu mamei mele, care mă veghează din Ceruri şi îmi dă în fiecare noapte motivaţia de a merge mai departe”, a spus baiatul.

Fabiani nu și-a cunoscut niciodată tatăl, iar acum e în grija mătușii sale. Acasă, băiatul a strâns o grămadă de trofee, câștigând concurs după concurs atât în ţară, cât şi în străinătate.