Jocul care a creat isterie planetară! Cel mai căutat lucru pe Google la nivel mondial în 2022 a fost jocul „Wordle”

Cuvântul „wordle” se află în topul căutărilor pe Google la nivel mondial și în Statele Unite în anul 2022.

09 dec. 2022, 12:10
Jocul care a creat isterie planetară! Cel mai căutat lucru pe Google la nivel mondial în 2022 a fost jocul „Wordle”
„Wordle”, cel mai căutat termen în 2022

Oamenii din întreaga lume au căutat anul acesta pe Google cuvinte precum tacit, cacao și foray, datorită jocului Wordle, potrivit raportului anual Year in Search.

Jocul a fost lansat de inginerul de software american Josh Wardle în 2021 și a luat amploare datorită simplității sale, generând tuturor o mare pasiune pentru acesta. Utilizatorii au șase încercări pentru a descoperi cuvântul zilei, format din cinci litere, fiind același pentru întreaga lume.

Citește și: Top căutări Google 2022 în România: De la Regina Elisabeta și Vladimir Putin, până la Florin Salam

Wordle a devenit popular după ce jucătorii căutau răspunsurile pe Google, afectând tendințele de căutare de top. Șapte dintre primele 10 definiții de cuvinte căutate anul acesta au fost Wordle, cacao, homer, cannym foray, trove, saute și tacit.

În top cinci au intrat și moartea Reginei Elisabeta a II-a, dar și războiul din Ucraina, pe locul al treilea.

Cea mai căutată celebritate la nivel mondial a fost Johnny Depp, din cauza procesului de defăimare intentat de acesta împotriva lui Amber Heard din timpul verii. Următorul în top a fost Will Smith, care i-a dat o palmă lui Chris Rock în direct, în fața a milioane de telespectatori, pe scena de la gala premiilor Oscar.

Al doilea cel mai căutat sportiv a fost Serena William, după ce a anunțat că se retrage, veste care a luat cu asalt internetul. Utilizatorii Google din SUA au fost foarte interesați de jocurile la loterie, precum Mega Millions sau Powerball, fiind în primele 10 locuri în topul căutărilor.

Citește și: „Avatar 2: Calea Apei”, pregătit să rupă topurile. De ce a durat 13 ani ca să apară continuarea filmului cu cele mai mari încasări din istorie. „E copleșitor, mai bun decât primul”