Cel mai cunoscut activist pentru unirea Basarabiei cu România a fost bătut la Chişinău

George Simion, cel mai cunoscut unionist, a fost luat pe sus de Autorităţile din Republica Moldova şi i-au interzis să mai treacă Prutul în următorii cinci ani. Asta după ce i-a criticat într-o emisiune pe preşedintele Igor Dodon şi pe politicianul Vladimir Plahotniuc, transmite România TV.

RomaniaTV.net
02 oct. 2018, 15:31
Cel mai cunoscut activist pentru unirea Basarabiei cu România a fost bătut la Chişinău

„Am fost ridicat de politistii si serviciile secrete în mijlocul Chisinaului si escortat pana la granita. Am fost lovit tarat pe jos de catre cei care m-au dus la vama”. George Simion spune că totul i se trage de la marşul Centenarului. Românii care au pornit de la Alba Iulia spre Chişinău pentru a cere Unirea au fost opriţi la graniţă şi tinuti acolo timp de 3 zile, fara niciun motiv.

„E datoria noastra sa ne luam inapoi fratii abandonati in 1940. Trebuie sa reparam o nedreptate istorica, sa reparam crimele comise de Stalin si Hitler impotriva poporului roman”. 

Între timp, caravana unirii a ajuns la Buzău, iar românii pot descoperi pagini de istorie în cele trei autobuze tricolore care cutreieră ţara.

Liderul unionistilor spune că nu se va lăsa intimidat și va contesta în instantă decizia de interdicție pe teritoriul Republicii Moldova.