Cel mai dur avertisment de la OMS. „Nu vă relaxaţi! Ce e mai rău abia urmează”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează populaţia lumii că virusul nu a dispărut şi că ce este mai rău abia cum urmează. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 05:04
Cel mai dur avertisment de la OMS. „Nu vă relaxaţi! Ce e mai rău abia urmează”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al instituției, a transmis avetismentul într-o conferinţă de presă.

„Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie! Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură. Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS. 

Semnalul de alarmă vine în contextul în care tot mai multe țări au pus în aplicare planuri de ieșire din izolare.

Citeşte şi: Şase condiţii pentru ca ţările să ridice restricţiile implementate în timpul pandemiei de coronavirus. Anunţul făcut de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat vineri referitor la testarea pentru noul coronavirus. Specialiştii OMS susţin că nu există dovezi prin care testele serologice să arate dacă o persoană are imunitate sau dacă nu riscă să se reinfecteze.

Citeşte şi: Avertismentul OMS despre testele pentru coronavirus. „Nu înseamnă că cineva cu anticorpi este imun”

Specialiştii OMS susţin că aşa numitele teste serologice sau pentru anticorpi pot indica dacă o persoană a avut noul coronavirus şi a fost fie asimptomatică, fie recuperată.Peste 560.000 dintre cele 2,1 milioane de cazuri de coronavirus din întreaga lume s-au recuperat, arată datele Universităţii Johns Hopkins.