Cel mai eficient ingredient pentru imunitate, recomandat de Mihaela Bilic. Îl ştie de la bunica ei

Cel mai eficient ingredient pentru imunitate, recomandat de Mihaela Bilic. Medicul nutriţionist este adepta asimilării de vitamine din alimentele pe care le consumăm. Iar acest lucru este posibil chiar și din instinct, susţine vedeta.

08 ian. 2022, 11:55
Cel mai eficient ingredient pentru imunitate, recomandat de Mihaela Bilic. Îl ştie de la bunica ei
Cel mai eficient ingredient pentru imunitate

Cel mai eficient ingredient pentru imunitate. Mihaela Bilic dezvăluie un secret aflat de la bunica ei, care funcţionează foarte bine pentru organism.

Citeşte şi: Ce conţine meniul ideal de slăbit. Mihaela Bilic ne explică: „Aşa trebuie să arate farfuria”

Cel mai eficient ingredient pentru imunitate

Pentru a avea o imunitate puternică, bunica ei punea borş acru sau zeamă de varză la orice fel de ciorbă. Acest ingredient este cel mai bun probiotic natural.

Bunica mea făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză. Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunității.

De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente. Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate.

Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase. Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații„, a scris Mihaela Bilic pe reţelele de socializare.

Alimentul nociv pentru ficat

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă privind efectele nocive pe care le are uleiul asupra ficatului. Nutriţionistul ne recomandă ca din când în când să dăm o pauză ficatului şi să renunţăm la ulei, indiferent dacă e de floarea soarelui sau de măsline.

Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă ca din când în când să renunţăm ulei, pentru a mai da câte o pauză ficatului şi metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi.

Nu strică să vorbim puţin despre ulei. În primul rând pentru că suntem români şi avem uleiul de gătit în sânge, apoi pentru că fiind vegetal există riscul să îl consumăm din abundenţă, mai ales în post.

Nu ştiu dacă au fost nutriţionişti de faţă atunci când s-au pus bazele religiei, însă limitarea consumului de ulei este mai importantă decât eliminarea oului şi produselor lactate.

Când vrem să-i dăm o pauză ficatului şi metabolismului de la munca grea de digestie din fiecare zi, pe lângă produsele de origine animală, trebuie obligatoriu să renunţăm şi la ulei, indiferent dacă e de floarea-soarelui sau de măsline.

Dacă aveţi curiozitatea să vedeţi cât de rare sunt dezlegările la ulei, veţi fi uimiţi. De asemenea, este interesant că uleiul şi vinul au fost puse în aceeaşi categorie, a plăcerilor alimentare ce trebuie limitate. Dacă analizăm puţin, vedem că prin eliminarea uleiului dispar din meniul de post toate mâncărurile gustoase: zacuscă, salată de vinete şi humus, pateu vegetal, cartofi prăjiţi, şniţel de soia, produse de patiserie şi de cofetărie (pentru că margarina tot ulei este).

Ce mai rămâne? Ciorbe şi mâncăruri de legume (gătite fără ulei!), făinoase, cartofi, pâine, mămăligă, toate leguminoasele boabe (fasole, mazăre, linte, soia, năut)”, precizează Mihaela Bilic pe Facebook.