Cel mai EFICIENT truc pentru a curăţa cuptorul aragazului

Acţiunea de curăţare a cuptorului aragazului este detestată de marea majoritate a gospodinelor. Iată un truc extrem de eficient care te ajută să speli cu uşurinţă cuptorul.

12 sept. 2015, 09:49
Cel mai EFICIENT truc pentru a curăţa cuptorul aragazului

Curatarea cuptorului se face in doua etape. Prima etapa consta in curatarea spatiului interior, iar a doua presupune curatarea geamului usii cuptorului.

Ai nevoie de: un prosop, un castron mic, otet de mere, apa, sticla cu pulverizator, bicarbonat de sodiu.

Mod de curatare:

Cuptorul. Prima oara scoate etajerele din cuptor. Pune intr-un vas cateva linguri de bicarbonat de sodiu si amesteca-l cu putina apa, pana obtii o pasta omogena, dar nu foarte groasa, astfel incat sa fie usor de aplicat pe suprafetele care necesita curatare. Dupa aplicare, intinde bine pasta peste tot in interiorul cuptorului. La contactul cu grasimea si murdaria, bicarbonatul de sodiu va capata o culoare maronie. Lasa pasta sa actioneze peste noapte. Ca sa lucreze eficient, este indicat sa astepti aproximativ 12 ore. A doua zi, foloseste un prosop umed pentru a indeparta cat mai mult din stratul de bicarbonat. Umple cu otet o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza otetul peste suprafetele pe care mai exista inca reziduuri de bicarbonat de sodiu. Sterge bine interiorul cuptorului cu un prosop umed. Asaza etajerele la loc in cuptor. La final, aprinde cuptorul, regleaza-l la foc mic si lasa-l sa se usuce bine la caldura timp de 15-20 de minute.

Geamul cuptorului. Combina bicarbonat de sodiu cu apa si otet pentru a prepara o pasta groasa. Aplica pasta peste geamul murdar. Las-o sa actioneze timp de 30 minute. Folosind un prosop, sterge bine geamul.

Citeşte şi Curăţenie în casă, rapid şi fără bătăi de cap