Cel mai folosit aditiv din produsele de panificaţie produce "îngrijorări legate de riscurile de toxicologice"

Publicat: Joi, 23 Noiembrie 2017 13:11 // Actualizat: Joi, 23 Noiembrie 2017 13:23 // Sursa: romaniatv.net

Aditivul alimentar E471, folosit cu precădere în pâine şi alte produse de panificaţie, în produse de patiserie, margarină sau alte grăsimi tartinabile, ridică îngrijorări din cauza riscurilor de toxicologice, potrivit Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA).

Foto: patheos.com

Autoritatea chiar a trimis o scrisoare Comisiei Europene solicitând schimbarea recomandările pentru E471, care este folosit ca emulsifiant.

Aditivul este fabricat din fabricat din esterificarea directă a glicerolului cu acizi graşi. Glicerolul este produs într-o mulţime de moduri, multe dintre ele ducând la contaminări, care pot fi ”surse de îngrijorări privind riscurile toxicologice”, potrivit raportului EFSA, citat de descopera.ro

Citeşte şi Pericolul din alimentele cumpărate zilnic. Cancerul şi alte boli grave, provocate de mâncarea nesănătoasă. Cât de nocive sunt E-urile

De asemenea, EFSA e cerut Comisiei Europene să limiteze cantităţile admise pentru elementele toxice (arsenic, cadmiu, mercur, plumb) din E471 astfel încât oamenii să nu mai fie expuşi la aceste substanţe. De asemenea, s-a cerut limitarea cantităţilor de solvenţi reziduali tert-butanol şi tert-pentanol.

Citeşte şi Glutamatul de sodiu, aditivul alimentar care te poate îmbolnăvi

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H