„Cel mai gras copil din lume”, consemnat de Cartea Recordurilor, a murit la 21 de ani. La vârsta de 6 ani el cântărea deja 90 kg

În Rusia, la vârsta de 21 de ani, a murit ,,eroul” kabardian Dzhambulat Khatokhov, care în 2003 a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare copil din lume.

30 dec. 2020, 16:10

Născut pe 24 septembrie 1999, Dzhambulat Khatokhov, la doar 3 ani a intrat în cartea recordurilor Guiness, drept „Cel mai gras copil din lume”. Tânărul s-a stins din viață la doar 21 de ani.

Anunțul despre decesul acestuia a fost făcut de președintele federației de sumo, Betal Gubjev: „S-a stins din viață recordmanul Guiness Book, primul luptător de sumo din Republica Kabardino-Balkară, Dzhambulat Khatokhov”. Acesta nu a precizat care a fost cauza decesului, însă presa din Rusia, citată de ea.md, scrie că tânărul suferea de o afecțiune renală.

Citeşte şi Cel mai gras om din lume s-a vindecat de COVID-19. Ajunsese la 595 KG şi suferea de multiple COMORBIDITĂŢI

Dzhambulat Khatokhov s-a născut cu o greutate normală de 2,9 kg, iar la scurt timp acesta a început să adauge rapid în greutate, astfel la 1 an, copilul cântărea 12,7 kg, cât un copil de 4 ani, la 6 ani cântărea cât un adult – 89,7 kg, iar la 16 ani ajungând să cântărească peste 226 de kg. Mama acestuia a fost acuzată că ar fi contribuit la creșterea în greutate a acestuia, însă femeia a negat toate insinuările că ar fi intenţionat să-şi transforme fiul în „cel mai gras copil din lume”. Au fost efectuate mai multe investigații clinice și teste de laborator, inclusiv la steroizi (care au arătat un rezultat negativ), iar medicii nu au reușit să descopere cauza creșterii în greutate a acestuia. De mic copil a fost pasionat de sumo și nu a renunțat niciodată la acest sport.

În ultimii ani de viață, Dzhambulat Khatokhov s-a antrenat frecvent și chiar a reușit să scape de câteva zeci de kilograme, dar se pare că problemele de sănătate pe care le avea erau prea grave.


loading...