Cel mai GRAV ACCIDENT minier din Spania: Şase morţi şi patru răniţi după o surgere de gaze într-o mină

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru sunt intoxicate în urma unei scurgeri de gaz metan într-o mină din localitatea Santa Lucía de Gordón (provincia León), anunţă luni media spaniole, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, care au precizat că acesta este cel mai grav accident minier din ultimii 18 ani, în această ţară.

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 16:18
Cel mai GRAV ACCIDENT minier din Spania: Şase morţi şi patru răniţi după o surgere de gaze într-o mină

Şase persoane au murit şi patru au fost rănite în Spania, în urma unei scurgeri de gaz metan  într-o mină din provincia León, din localitatea Santa Lucía de Gordón (provincia León), anunţă luni media spaniole, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, informează Agerpres. Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, însă tehnicieni din cadrul guvernului regional din comunitatea autonomă spaniolă Castilla y León s-au deplasat deja la faţa locului pentru a analiza situaţia.

Lucrătorii răniţi au fost transportaţi imediat la un spital din apropiere, iar autorităţile susţin că în prezent în mină nu se mai află nimeni. Autorităţile spaniole au afirmat că acesta este cel mai grav accident minier din ultimii 18 ani, din Spania.

Ultimul accident minier soldat cu morţi s-a petrecut în Spania la 12 mai 2012, când un lucrător care se ocupa de mentenanţa unei mine din Barcelona şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-un puţ adânc de 80 de metri.

În Spania au avut loc, din 1944 şi până în 1995, nouă accidente miniere grave, soldate cu mai mulţi morţi, în diferite localităţi din Catalonia, Asturias, Navarra şi Castilla y León.