Cel mai HALUCINANT MOTIV din lume: O italiancă de 85 de ani a fost EUTANASIATĂ pentru că era …NEFERICITĂ

Oriella Caszzenello, o italiancă de 85 de ani, a ales să părăsească această lume cât încă mai era zdravănă şi la trup şi la minte, dar era foarte nefericită pentru că frumuseţea ei începuse să pălească.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 22:03
Cel mai HALUCINANT MOTIV din lume: O italiancă de 85 de ani a fost EUTANASIATĂ pentru că era …NEFERICITĂ

Pentru a-şi îndeplini această ultimă dorinţă, italianca octogenară a apelat la serviciile unei clinici specializate din Elveţia. Pentru 10.000 de euro, Oriella Caszzenello a fost eutanasiată de specialiştii unei clinici din Basel fără niciun fel de ezitare sau încercare de a o convinge pe femeie să renunţe la gestul ei absurd.

Oriella a dispărut pur şi simplu de-acasă, din Arzignano (nordul Italiei), fără a le spune nimic familiei şi rudelor sale unde se duce şi ce intenţionează să facă. Ea se plângea unori că „şi-a pierdut înfăţişarea de care era atât de mândră” şi spunea că este „nefericită” din această cauză.

Familia a sesizat poliţia în urma misterioasei dispariţii a femeii, dar a aflat adevărul abia când a primit cenuşa femeii şi certificatul ei de deces din partea clinicii elveţiene, prin intermediul avocatului care se ocupa de interesele familiei femeii, scrie Daily Mail. Presa italiană a mai dezvăluit că femeia suferea şi de singurătate.

Citeşte şi Cum ar arăta lumea dacă pe Pământ ar trăi numai 100 de persoane

În toată această poveste, cel mai ciudat este un fapt relevat de un studiu recent, potrivit căruia persoanele care optează pentru eutanasie nu sunt întotdeauna suferinde de o boală în stadiul terminal, ci au mai degrabă complexe pshice, cazul lor fiind asemănător cu cel al octogenarei din Italia.

Într-un studiu realizat de Universitatea din Berna se arată că 16% dintre persoanele care au solicitat eutanasierea într-o clinică elveţiană nu aveau probleme grave de sănătate, dar se declarau ca fiind „foarte îngrijorate de ceea ce se va întâmpla în continuare cu viaţa lor”.

În Elveţia, sinuciderea asistată este legală, în timp ce, în alte ţări, este pedepsită cu ani grei de închisoare.