Cel mai înalt vulcan din Nicaragua aruncă tone de cenuşă în aer VEZI VIDEO

Erupţia celui mai înalt vulcan din Nicaragua a aruncat în aer tone de cenuşă, nisip şi gaze toxice. Peste 1500 de fermieri ce locuiesc la baza vulcanului San Cristobal refuză să plece, cu toate că sunt în pericol.

07 ian. 2013, 11:43
Cel mai înalt vulcan din Nicaragua aruncă tone de cenuşă în aer VEZI VIDEO

Activitatea vulcanică a început încă din luna decembrie a anului trecut, din perioada Crăciunului, continuând să pună în pericol oamenii din zonă şi la două săptămâni după prima erupţie.

Vulcanul San Cristobal, unul din cei şapte vulcani activi ai ţării, fiind cel mai înalt vulcan din Nicaragua, cu peste 1745 de metri înălţime. El se află la peste 135 de kilometri de capitala ţării, Mangua. Vulcanul a fost deosebit de activ în ultima perioadă, o erupţie similară având loc în luna septembrie a anului trecut. Prima erupţie a vulcanului se pare că a avut loc în anul 1685.

Autorităţile au declarat stare de alertă, toţi locuitorii de pe o rază de 3 kilometrii fiind obligaţi să evacueze zona. Cu toate acestea, ei refuză să plece, spunând că nu sunt în pericol.

„Ceea ce se întâmplă este că o altă erupţie vulcanică ne pune în pericol. A început dintr-o dată să arunce cenuşă şi fum în aer. Aceste lucruri sunt normale pentru noi, deoarece suntem aproape de vulcan şi ne-am obişnuit. Avem încredere în Dumnezeu că nu ni se va întâmpla nimic”, a declarat unul dintre localnici pentru Reuters.