Cel mai inteligent om din lume este de o normalitate extraordinară. „Nu ştiu să cânt şi am picat câteva examene”

Terence Tao are un IQ de 230, în condiţiile în care coeficientul lui Einstein era de 160. Este considerat cel mai deștept om din lume, dar cu toate acestea, bărbatul de 46 de ani spune despre sine: „Dar am picat câteva examene și nu pot cânta”.

22 sept. 2021, 11:34
Cel mai inteligent om din lume este de o normalitate extraordinară. „Nu ştiu să cânt şi am picat câteva examene”

Matematicianul Terence Tao a fost desemnat cel mai inteligent om din lume, având un IQ de 230 de puncte, motiv pentru care i se mai spune și Mozart al Matematicii. „Matematica este limbajul cu care dezbraci un gând în componentele centrale. O eventuală rasă extraterestră nu ar comunica cu cuvinte, ci cu numere și matrice„, spune el, despre marea sa pasiune.

Apropiaţii îl descriu drept o persoană liniștită, calmă și modestă care nu ridică niciodată vocea, nu este stresat sau deprimat. De asemenea, nu este nici arogant și nici antisocial. Ceea ce-l distinge de ceilalți sunt tricourile colorate pe care le poartă aproape tot timpul, scrie Huffington Post. El locuiește în Los Angeles, alături de soţie şi cei doi copii.

Terence Tao s-a născut pe 17 iulie 1975, în Australia, la Adelaide, fiind fiul a doi imigranți din Hong Kong. Tatăl său, medic, a absolvit facultatea de medicină în anul 1969 şi s-a mutat în Australia, pentru a lucra ca pediatru. Mama sa era licențiată în astrofizică și matematică.

Cel mai inteligent om din lume a învăţat să citească singur la vârsta de 2 ani, la 7 ani era deja la liceu, iar la 9 ani urma cursuri de matematică avansată. Acum el este profesor la celebra UCLA şi se descrie ca fiind de o „normalitate extraordinară”.

Citeşte şi Peste 35% din români doresc să îşi introducă un cip în creier pentru a-şi dezvolta inteligenţa. Ce arată datele celui mai recent studiu

Am o viață normală: muncă, soție și doi copii. Hobby-uri? Sunt un fan al jocurilor pe computer, chiar dacă am mai renunţat la ele. Fizica este grea… Nu știu să cânt şi am picat câteva examene la școală. Unul dintre ele a fost la fizică„, a povestit el, într-un interviu.

Citeşte şi ONU se pronunţă împotriva recunoaşterii faciale. „Deciziile bazate pe inteligenţa artificială pot distruge o viaţă de om”

Întrebat dacă crede în Dumnezeu, Terence a răspuns: „Cred că a existat o entitate creativă, dar apoi nu a avut o parte activă în evoluție”.