Peste 35% din români doresc să îşi introducă un cip în creier pentru a-şi dezvolta inteligenţa. Ce arată datele celui mai recent studiu

Un nou studiu arată că peste 35% dintre români ar fi interesaţi să îşi dezvolte capacitatea creierului prin intermediul introducerii unui cip în creier.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 17:58
Peste 35% din români doresc să îşi introducă un cip în creier pentru a-şi dezvolta inteligenţa. Ce arată datele celui mai recent studiu

Studiul, care a fost realizat inclusiv pe teritoriul ţării noastre, a demonstrat că mai mult de una din cinci persoane (22%) ar opta pentru ameliorarea inteligenţei sau a capacităţii intelectuale cu ajutorul tehnologiei, dacă ar putea. De altfel, mai mult de jumătate (52%) dintre oameni consideră că este „total” sau „în mare parte” acceptabil să folosească augmentarea umană pentru a îmbunătăţi capacitatea copiilor de a învăţa la şcoală.

„Cel mai mare interes pentru creşterea capacităţii intelectuale se regăseşte în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani (27%) şi scade odată cu vârsta, până la 22% în rândul celor între 35 şi 54 de ani şi doar 17% pentru cei cu vârsta peste 55 de ani. Femeile (23%) sunt puţin mai interesate de îmbunătăţirea inteligenţei decât bărbaţii (22%). Îmbunătăţirea nivelului de inteligenţă cu ajutorul tehnologiei a înregistrat cea mai mare popularitate în România, unde mai mult de o treime (35%) dintre respondenţi ar fi interesaţi să-şi dezvolte capacitatea creierului, urmată de Ungaria şi Maroc (ambele cu 30%).

Interesul a fost cel mai scăzut în Danemarca (12%), Germania şi Grecia (ambele 16%). Aproape jumătate (49%) consideră că este „total” sau „în mare parte” acceptabil să folosească tehnologia de augmentare umană pentru a face oamenii mai inteligenţi în general.”, se arată în studiu.

Citeşte şi: De câte ori se poate refolosi o mască de protecţie spălată STUDIU