Cel mai mare diamant netăiat din lume a fost achiziţionat cu 53 de millioane de dolari. Are mărimea unei mingi de tenis

Bijutierul britanic Graff a anunţat, marţi, că a achiziţionat diamantul netăiat care este aproximativ de mărimea unei mingi de tenis şi are 1.109 karate.

26 sept. 2017, 19:11
Cel mai mare diamant netăiat din lume a fost achiziţionat cu 53 de millioane de dolari. Are mărimea unei mingi de tenis

Diamantul brut provine din mina Karowe, din Botswana şi a fost descoperit în 2015. Preţioasa comoară are 1.109 karate şi a fost achiziţionată cu suma de 53 milioane de dolari (44,5 milioane de euro).

„Suntem încântaţi şi onoraţi pentru că am devenit noii custozi ai acestui incredibil diamant”, a declarat preşedintele companiei, Laurence Graff, bijutier britanic. 

„Această piatră vă va spune povestea ei şi vă va învăţa cum să îl prelucraţi şi cum să îi păstraţi proprietăţile în condiţii optime”, a mai spus noul proprietar al preţioasei pietre, scrie AFP.

Citeşte şi Un inel cu diamant, achiziţionat cu 10 lire sterline, estimat să se vândă cu 350.000 de lire sterline

Graff este deja proprietarul unui alt diamant, de 373 de carate, pe care l-a achiziţionat anul acesta şi care face parte din piatra originală.

Botezat „Lesedi La Rona”, care înseamnă „lumina noastră”, în limba Tswana ce se vorbeşte în Botswana. Proprietarul diamatului poate opta între a-l tăia pentru a face din el mai multe diamante pentru bijuterii sau a-l păstra într-o colecţie privată, aşa cum este.