Un inel cu diamant, achiziţionat cu 10 lire sterline, estimat să se vândă cu 350.000 de lire sterline

Un inel cu un diamant uriaș este estimat să se vândă pentru suma de 350.000 de lire sterline la licitație, la 30 de ani după ce proprietarul său l-a achiziționat cu 10 lire sterline la un târg de vechituri, asumând că este un fals, relatează publicația Evening Standard.

RomaniaTV.net
22 mai 2017, 11:10
Un inel cu diamant, achiziţionat cu 10 lire sterline, estimat să se vândă cu 350.000 de lire sterline

S-a asumat că piatra „de dimensiuni excepționale” este o replică, deoarece diamantele din secolul al XIX-lea nu erau tăiate pentru ca piatra să își releve strălucirea, asemenea pietrelor de azi.

Prin urmare, proprietara, fără a-i cunoaște valoarea, a purtat inelul zilnic timp de zeci de ani, până când un bijutier i-a atras atenția că piatra ar putea avea o valoare substanțială.

Diamantul alb, de 26,27 carate, în formă de pernă, a fost cumpărat la o vânzare de vechituri organizată la Spitalul West Middlesex din Isleworth, în anii ’80, și va fi oferit acum spre vânzare în cadrul unei licitații organizate la Sotheby’s la Londra pe 7 iulie.

Se crede că diamantul a fost tăiat în secolul al XIX-lea, însă modul în care a ajuns să fie vândut la târgul de vechituri rămâne un mister, notează publicația britanică.