Cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei s-a deschis la Râşnov

Jurassik Parc în România! Zeci de dinozauri în mărime naturală care seamănă izbitor cu animalele care au dispărut de milioane de ani sunt noua atracţie a turiştilor de la munte. La Râşnov s-a deschis joi cel mai mare parc de acest gen din Sud-Estul Europei.
Filip Stan
12 iun. 2015, 06:47
Cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei s-a deschis la Râşnov

Cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei și cel mai nou din întreaga Europa, Dino Parc, s-a deschis joi la Râșnov. Aflat la o distanță de 200 de metri de Cetatea Râșnov, parcul se întinde pe o suprafață de 1,4 ha și găzduiește un număr de 45 de dinozauri, cel mai mare de 22,4 metri lungime și 20 de metri înălțime, iar cel mai mic de doar 30 de centimetri.

„Suntem fericiți să deschidem cel mai mare parc de dinozauri din sud-estul Europei și cel mai nou din întreaga Europă, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul în zona Brașov-Râșnov. Dinozaurii expuși în parc sunt foarte bine făcuți, certificați științific de către cele mai înalte foruri paleontologice. Sunt așezați în mediul lor natural pentru că aici avem o pădure cvasi-virgină deosebit de pitorească. Vizitatorii vor vedea dinozauri așezați în apă pentru că sunt cei de apă, zburători, care se află în arbori sau prădători, care îi pândesc pe cei ierbivori. Este un proiect ambițios care s-a dezvoltat în numai un an de zile. Este adevărat că mai avem foarte puține lucruri de pus la punct în acest parc, de aceea spunem că 95% este finalizat, dar de vineri poate fi vizitat. Sperăm să atragem un număr cât mai mare de turiști interesați să vadă ceva care nu mai există în acest moment în România”, a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect.

Primarul Râșnovului, Adrian Veștea, s-a arătat extrem de bucuros că proiectul a prins contur, iar Râșnovul va atrage un număr tot mai mare de turiști.

„Parcul cu dinozauri este un proiect care alături de Cetatea Râșnov, vizitată anul trecut de 240.000 de turiști, Peștera din Valea Cetății, liftul pe plan înclinat cu cremalieră pentru transportul turiștilor la Cetate care va fi gata la sfârșitul lunii iunie, Complexul Olimpic de Sărituri cu Schiurile de pe Valea Cărbunării, centrul istoric al orașului care este în lucru, întregește oferta turistică a orașului nostru. Toate aceste obiective îi vor face pe turiști să rămână câteva zile la Râșnov pentru a le vedea. De altfel, este un concept integrat pe care noi râșnovenii l-am oferit din punct de vedere al agrementului, tuturor turiștilor care se află pentru câteva zile la Râșnov, dar și celor care sunt cazați la Bran-Moieciu, Poiana Brașov sau Predeal”, a afirmat primarul.

El și-a exprimat încrederea că în următorii doi ani Râșnovul va depăși un număr de 400.000 de turiști anual. „Râșnovul organizează în sezonul estival foarte multe evenimente culturale naționale și internaționale, alături de cele sportive. Dacă anul trecut ne-au vizitat orașul aproape 300.000 de turiști din țară și din străinătate, am convingerea că în următorii doi ani vom depăși numărul de 400.000, când și restaurarea Cetății va fi gata și centrul istoric de asemenea. Sunt convins că de la an la an Râșnovul va atrage tot mai mulți turiști, tocmai pentru că am mizat pe această carte a turismului, orașul s-a dezvoltat, iar de la 100 de locuri de cazare în anul 2004, am ajuns în prezent la peste 2.500. Majoritatea proiectelor au fost realizate cu fonduri europene, fonduri norvegiene și în continuare vom merge pe această direcție pentru că se pot realiza foarte multe lucruri”, a mai spus edilul.

Prezent la deschiderea Parcului de dinozauri, Simion Crețu, directorul general ADR Centru i-a felicitat pe cei care au realizat proiectul, afirmând că este unul ambițios, curajos care a reușit să fie dus la bun sfârșit de o echipă care merită tot respectul și care ar trebui să fie un exemplu și pentru alți investitori.

Pe lângă dinozauri, în parc se mai găsesc căsuțe construite în arbori, la nivelul coronamentului, în care se vor desfășura activități educative pentru copii cum ar fi desenat, sculptat, pictat, trasee de cățărare pentru copii printre copaci, un vulcan care scoate fum, și în același timp, pe o platformă amplasată la baza acestuia, este simulat un cutremur. De asemenea, un centru de recepție, o clădire multifuncțională cu locuri de joacă, terase, un muzeu în care sunt expuse schelete de dinozauri, inclusiv un schelet de dinozaur românesc, un cinematograf unde vor rula filme documentare și filme la modă, noi apariții în domeniu, magazine de suveniruri. Dinozaurii pot fi admirați de pe niște alei pietruite care fac înconjurul parcului.

Dino Park Râșnov este un proiect în valoare de 5 milioane de euro, finanțat din fonduri europene prin POR 2007-2013, din care 70% finanțare europeană și 30% fonduri proprii. Terenul pe care s-a construit parcul a fost concesionat de primăria Râșnov pentru o perioadă de 49 de ani. Parcul este deschis vizitatorilor în fiecare zi între orele 9,30-20,00, iar prețul unui bilet este de 28 de lei pentru adulți și 22 de lei pentru copii. Gratuitate au doar copiii cu vârsta sub trei ani.

DailyBusiness
Autostrăzile A7 și A8, scoase din PNRR. Guvernul caută urgent finanțare alternativă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Inna, mai mult goală la „Beach, Please”! Cât a costat ținuta cu care a înnebunit internetul! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Clasament devastator! O companie low-cost preferată de români, în topul celor mai slabe linii aeriene
Capital.ro
Codul Rutier 2025. Șoferii care NU mai au drept de condus. Permisul se reînnoiește obligatoriu. Se taxează cu amendă de 1.600 lei
Playtech.ro
Actul fără de care nu poţi face succesiunea, în 2025. Tot ce trebuie să ştii pentru a primi moştenirea
DailyBusiness
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
Adevarul
Cum sfidează nepotul lui Fidel Castro regimul de la Havana: „Eliberați diavolul”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Fitch anunță prăpădul financiar. Prețurile vor continua să crească
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul criminalului din Mureș. O femeie a fost reținută după o glumă pe TikTok
Cancan.ro
S-a aflat abia acum motivul pentru care Emil Gânj ar fi ucis-o, de fapt, pe Anda: 'El n-a suportat asta'
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Capital.ro
Sportul românesc e în doliu. S-a stins un adevărat simbol. Boala a răpus-o prea tânără
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Ne dă în cap și pleacă!” Emil Gânj a amenințat familia Andei. Criminalul din Mureș a băgat frica în localnici: „A spus că mai are încă două persoane de achitat”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Pensionarii pierd între 50 şi 800 de lei. Casa de Pensii tipărește taloanele pentru pensiile din august 2025
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine stinge lumina de la NASA? Despre cum dispar schimbările climatice din fața ochilor publici