Cel mai mare sandviş din America latină. Vezi câte ingrediente conţine VIDEO

Are 53 de metri şi cântăreşte 700 de kilograme, este vorba de cel mai mare sandviş din America latină, care a fost pregătit în Mexic.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 08:35
Cel mai mare sandviş din America latină. Vezi câte ingrediente conţine VIDEO

Sandvişul, cunoscut în Mexic sub numele de „torta”, conţine peste 70 de ingrediente, combinate cu maioneză, muştar şi sosuri picante, potrivit România TV. Evenimentul a fost organizat de guvern în speranţa că mâncarea tradiţională va câştiga într-un final lupta cu fast-food-ul occidental.

Încercăm să sprijinim dezvoltarea micilor afaceri, care sunt de obicei afaceri de familie. În ultimii zece ani, vânzarea de „torta” a scăzut cu 60% din cauza mâncării tip fast-food de provenienţă străină, care nu are aceeaşi valoare nutriţională”, a spus Edith Segura Trejo.

Fiecare secţiune din uriaşul sandviş a avut o aromă diferită, în funcţie de bucătarul care a pregătit-o.

„A meritat aşteptarea. Este delicios. Eu am gustat din porţiunea care conţine curcan. Este delicios, foarte bun”, a spus un participant la eveniment care a avut ocazia să guste din uriaşul preparat.

În ciuda dimensiunilor sale impresionante, cel mai mare sandviş din America latină nici nu se compară cu recordurile mondiale în domeniu.

Potrivit Guiness Book, cel mai mare sandvis din lume a fost făcut în Statele Unite în 2005 şi a cântărit aproape două tone şi jumătate. Cel mai lung sandviş a fost realizat de doi italieni, în 2004, şi a măsurat peste 630 de metri.