Cel mai mare spital pentru bolnavii cu forme uşoare de coronavirus, inaugurat în Bucureşti. "În toamnă se aşteaptă al doilea val"

Publicat: Vineri, 08 Mai 2020 13:00 // Actualizat: Vineri, 08 Mai 2020 14:07 // Sursa: romaniatv.net

Cel mai mare spital din ţară pentru cazurile de infecţie uşoară cu noul coronavirus a fost inagurat, vineri, la Bucureşti, de către primarul general Gabriela Firea. Unitatea medicală modulară este o secţia externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” şi a fost realizată în două săptămâni de către Compania municipală pentru consolidări. Aici vor putea fi îngrijiţi 500 de bolnavi.

Edilul Gabriela Firea a spus că fiecare salon din spitalul modular are, pe lângă pat, bolier pentru apă caldă şi aer condiţionat, iar cadrele medicale dispun de o zonă specială pentru realizarea documentaţiilor mediale şi odihnă.

"Sperăm ca acest spitale modulare să nu fie folosite. Aşteptăm cu sufletul la gură care va fi reacţia din punct de vedere epidemiologic pentru că în toamnă se aşteaptă al doilea val de coronavirus.

Acest spital va putea să degreveze spitalele de boli infecţioase şi să punem umărul la redeschiderea celorlalte spitale. Pe lângă COVID-19, mai sunt şi alte afecţiuni care trebuie tratate", a menţionat Gabriela Firea.

Primarul general a precizat că spitalul a fost construit în două săptămâni de către Compania Consolidări.

"Această unitate va fi folosită în cazul în care va fi nevoie. Bine ar fi să nu fie nevoie. În cazul în care va fi un aflux, va fi un val, tsunami, suntem mai relaxaţi pentru că într-o astfel de pacienţi pot sta pacienţi cu simptome uşoare care trebuie obligatoriu să fie urmăriţi", a spus dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti coronavirus firea gabriela spital Victor Babes
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H