Cel mai mare târg de carte din lume s-a deschis la Frankfurt

Cel mai mare târg de carte din lume şi-a deschis porţile la Frankfurt. Vizitatorii pot alege din cărţile expuse de 7400 de participanţi din peste 100 ţări. Printre marile teme ale evenimentului se numără cultura neo-zeelandeză şi volumele electronice.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 11:31
Cel mai mare târg de carte din lume s-a deschis la Frankfurt

Târgul a fost inaugurat de ministrul german de externe – care a folosit această ocazie, pentru a exprima solidaritatea Berlinului cu restul Europei.

„Germania nu o va duce bine dacă Europa nu o duce bine. Europa vine cu un preţ, dar şi cu o valoare imensă. Nu trebuie să uităm acest lucru”, a declarat Guido Westerwelle, ministrul german de Externe.

La Târg sunt programate peste 300 de evenimente care au ca subiect Noua Zeelandă. Printre ele se numără lansări de carte, prezentări şi spectacole tradiţionale.

Printre marile teme ale expoziţiei se mai numără epoca digitală, cărţile electronice şi jocurile pe computer. În plus, numeroşi vizitatori au luat cu asalt standul lui Arnold Schwarzenegger – unde poate fi găsită noua autobiografie a actorului. Târgul de carte de la Frankfurt va fi deschis pînă pe 14 octombrie.